Smakosze.pl Przepisy Doprowadzam wodę do wrzenia i wrzucam do niej masło. Ten patent na śniadanie to hit
Fot. Facebook/Cookrate-Polska

Doprowadzam wodę do wrzenia i wrzucam do niej masło. Ten patent na śniadanie to hit

29 marca 2024

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Zrób je szybko i smacznie. Ten patent na pyszny posiłek stał się hitem w moim domu i każdemu go polecam.

Wrzuć masło do wrzątku, czyli sposób na śniadanie

Co jadasz na śniadanie ? Wybierasz wciąż kanapki lub musli? Pora spróbować czegoś nowego i smacznego. Wypróbuj ten patent na pyszne śniadanie. Przyda się masło, wrzątek i jeszcze kilka składników. W niedługim czasie przyrządzisz ciasto, a z niego placuszki.

Będą znakomicie smakowały na rozpoczęcie dnia. Szybkie w przygotowaniu i pyszne podbiją twoje podniebienie. Możesz jeść je z ulubionymi dodatkami. Podobną recepturę na śniadanie znajdziesz na profilu Cookrate -Polska na Facebooku. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

śniadanie
Fot. Facebook/Cookrate-Polska
Włożył jajko do szklanki i zalał je zimną wodą. Internauci oszaleli na punkcie tej sztuczki

Jak zrobić placuszki na śniadanie?

Składniki:

  • 1 szklanka wrzątku
  • 100 g masła
  • sól
  • 1 szklanka mąki
  • olej

Przygotowanie placuszków zacznij od wlania wody na patelnię. Gdy będzie wrzała, dołóż masło i wymieszaj. Po chwili wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj tak, by nie było grudek. Wyrabiaj ciasto przez kilka minut i zostaw je pod przykryciem, by odpoczęło.

Po tym czasie podziel je na kilka części. Rób z nich placuszki i smaż na oleju. Gdy będą rumiane, zdejmij z patelni . Podawaj na śniadanie z ulubionymi słodkimi lub wytrawnymi dodatkami.

Placuszki na dzień dobry

Tak przyrządzone placuszki smakują ze słodkimi dodatkami, takimi jak konfitura, jogurt, czy ulubiony dżemu. Jednak do tego dania pasują też warzywa, szynka, czy mozzarella . Jedz je, jak lubisz i ciesz się tym pysznym smakiem. U mnie w domu placuszki stały się już hitem na śniadanie .

Często je przyrządzam i szybko znikają z talerzy. Nadają się też na drugie śniadanie do szkoły lub pracy . Tam też je zjesz ze smakiem. Pisaliśmy o radach ekspertki, które dotyczą jedzenia jajecznicy. Podawaliśmy też znakomity patent na barwne pisanki.

śniadanie
Fot. Facebook/Cookrate-Polska

Źródło: Facebook/Cookrate-Polska

Zdjęcia: screen  Facebook/Cookrate-Polska

Mieszam z nią ogórki kiszone i mam najlepszą pastę do kanapek. Rodzina błaga o dokładki
Rodzina ciągle mówi o tym deserze. Jest szybki i bez pieczenia
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy