Smakosze.pl Przepisy Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
YouTube/@zdroweprzepisy8

Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie

19 września 2023

Czy chcielibyście pozbyć się zbędnych kilogramów? Jeśli tak, to polecam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej chudnę, a cholesterol wraca do normy. Przygotujcie tę zupę i zadbajcie o swoje zdrowie i sylwetkę.

Zupa, która spala tłuszcz

Sezon bikini już za nami, ale schyłek lata i początek jesieni to też dobry moment, by zawalczyć o zdrowie i zgrabną figurę . Postanowiłam, że zgubię kilka zbędnych kilogramów i to mi się udało. Nie stosowałam drakońskiej diety, ale przygotowałam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej schudłam już 5 kg.

Zupa, oprócz tego, że skutecznie działa, to jest naprawdę smaczna. Robię ją  z pora, cukinii, selera naciowego i jeszcze kilku innych warzyw. Ta zupa jest pełna witamin, smaku, a waga sama spada. Polecam przepis na zupę, która spala tłuszcz.

krojenie
YouTube/@zdroweprzepisy8
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu

Jak zrobić zupę, która spala tłuszcz?

Składniki:

  • cebula
  • por
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ litra bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • papryka czerwona
  • pomidor
  • cukinia
  • 100 g grochu
  • puszka białej fasoli
  • makaron
  • suszony tymianek
  • imbir
  • parmezan do podania (opcjonalnie)

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Pora kroimy i wrzucamy do garnka, to samo robimy z łodygami selera naciowego . Siekamy czosnek, dodajemy do garnka i wszystko mieszamy. Dodajemy pokrojony imbir i zalewamy bulionem warzywnym.

Kroimy w kostkę czerwoną paprykę, pomidora, cukinię. Dodajemy warzywa do garnka i mieszamy. Dorzucamy groch i białą fasolę. Do garnka trafia też makaron i liść laurowy. Zupę gotujemy jeszcze 10 minut, solimy i dodajemy starty parmezan.

To właśnie te składniki spalają tłuszcz

Połączenie konkretnych warzyw, które mają właściwości zdrowotne i przyspieszające metabolizm, sprawia, że zupa pomaga nam w schudnięciu. Por zmniejsza apetyt i podkręca metabolizm . Wpływa też na naszą odporność. Seler naciowy ma bardzo mało kalorii i mnóstwo witamin.

Natomiast imbir spala tłuszcz, a czerwona papryka ma dużo błonnika. Jedzenie cukinii pomaga usunąć nadmiar wody z organizmu, a pomidory świetnie wpływają na nasz układ krążenia . Te składniki sprawiają, że jedzenie tej zupy pomaga zgubić zbędne kilogramy i zadbać o zdrowie. Przygotuj ją i ciesz się jej pysznym smakiem. Pisaliśmy o zapomnianej zupie z Podhala. Radziliśmy, jak ugotować marokańską zupę pomidorową.

zupa
YouTube/@zdroweprzepisy8
Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy