Smakosze.pl Przepisy Faszerowana papryka siostry Anastazji ekscytuje każdego. Przepis jest najprostszy na świecie
ARTUR BARBAROWSKI / East News ; materiał YouTube z kanału SkutecznieTv

Faszerowana papryka siostry Anastazji ekscytuje każdego. Przepis jest najprostszy na świecie

17 lipca 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Siostra Anastazja zaskoczyła kolejnym wyśmienitym przepisem. Tym razem podzieliła się sposobem na faszerowaną paprykę. Danie jest niezwykle apetyczne, a przy tym banalnie proste do wykonania. Ten specjał może przygotować absolutnie każdy, bez względu na poziom umiejętności.

Siostra Anastazja robi najlepszą paprykę faszerowaną

Papryka faszerowana jest lekkim, ale jednocześnie sycącym daniem. Dzięki temu idealnie sprawdzi się na lato. Wystarczy oczyścić warzywo i wypełnić je mięsem mielonym z ryżem. Cała reszta zrobi się sama w piekarniku.

Farsz do papryki od siostry Anastazji nie obędzie się bez aromatycznych dodatków Konieczna jest cebula oraz przyprawy. Po upieczeniu papryka idealnie komponować się będzie ze świeżym pieczywem. Łatwiejszej metody na wyśmienity obiad nie ma.

Właśnie zaczął się sezon na najbardziej wartościowe owoce. Polacy notorycznie je pomijają

Przepis na paprykę faszerowaną siostry Anastazji

Składniki:

  • 10 owoców papryki
  • 50 dag mięsa wieprzowego (może być gotowane, pieczone)
  • 15-20 dag ryżu
  • 1 cebula
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Najlepsza faszerowana papryka siostry Anastazji krok po kroku

Przygotuj warzywa na paprykę faszerowaną . Umyj je, odetnij czapeczki i oczyść środki. Cebulę drobno posiekaj i zrumień na dobrze rozgrzanym tłuszczu . Odstaw na bok, aż wystygnie

Ryż do papryki faszerowanej ugotuj na sypko . Mięso zmiel w maszynce. Połącz składniki farszu, czyli wieprzowinę, cebulę i ryż . Masę wyrób i dopraw do smaku.

Papryki nadziej mięsem wraz z dodatkami . Przykryj je ściętymi czapeczkami i układaj na sztorc w naczyniu żaroodpornym . Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni . Paprykę faszerowaną piecz przez ok. 30-40 minut, aż stanie się miękka . Siostra Anastazja rozbiła bank swoim przepisem na bób . Na krojenie papryki najlepszy jest ten sposób .

faszerowanie papryki.png
Canva / AegenBue

Źródło: “Wielka Księga specjałów Siostry Anastazji” Wydawnictwo WAM

Znalazłam w gazecie przepis na ogórki w indyjskiej zalewie. Wypróbowałam i polecam każdemu
Znajoma pokazała mi, dlaczego warto solić arbuza. Te korzyści nie mieszczą się w głowie
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy