Smakosze.pl Przepisy Idealne do kawy ciasto czekoladowe wg. przepisu Roberta Makłowicza
TRICOLORS/East News; canva/tyncho, Getty Images Pro

Idealne do kawy ciasto czekoladowe wg. przepisu Roberta Makłowicza

6 października 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Robert Makłowicz jest specem z dziedziny kulinariów, dlatego warto spróbować jednego z jego ciast czekoladowych. Tym razem prezentujemy jego wersje popularnego brownie. Jest wyjątkowo czekoladowe, a środek wręcz rozpływa się w ustach podczas jedzenia.

Istnieje wiele przepisów na ciasta czekoladowe, które zachwycają swoją intensywnością smaku. Trzeba jednak przyznać, że brownie prawdopodobnie jest jednym z najlepszych.

Robert Makłowicz tym przepisem pokazuje, że jest również uzdolniony w sporządzaniu deserów. Nie będziesz zawiedziony, gdy po wzięciu pierwszego kęsa poczujesz istną eksplozję czekoladowego smaku.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na brownie Roberta Makłowicza

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady gorzkiej

  • 90 g kakao

  • 230 g masła

  • 60 g mąki

  • 5 jajek

  • 310 g cukru pudru

  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Zacznij od rozpuszczenia masła z czekoladą i kakao w kąpieli wodnej. Gdy całość stanie się płynna, zmiksuj ją mikserem. W osobnej misce połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia.

Wymieszaj mąkę z cukrem i jajkami, a następnie zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz szybko zmiksuj na średnich obrotach.

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i wylej na niego ciasto . Włóż je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25 minut. Smacznego.

Brownie

Źródło: canva/pamela_d_mcadams, Getty Images Pro

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: ofeminin.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy