Smakosze.pl Przepisy Kroję bułkę i przyciskam do niej szklankę. W głowie się nie mieści co z tego wychodzi
Fot. YouTube/cookrate.polska

Kroję bułkę i przyciskam do niej szklankę. W głowie się nie mieści co z tego wychodzi

30 czerwca 2024

Jeśli jadasz bułkę na śniadanie, to wypróbuj ten przepis. Dzięki niemu zrobisz danie, że palce lizać. Pyszne i szybkie w przygotowaniu pozwoli przyjemnie rozpocząć dzień.

Śniadanie, że palce lizać

Co jadasz na śniadanie ? Ja ostatnio przygotowuję ten posiłek z nowego przepisu . Efekt jest pyszny, a posiłek robię w niedługim czasie. Do zrobienia śniadania potrzebuje bułki. Kroję ją, przyciskam szklanką i napełniam smacznym nadzieniem .

Nadzienie robię je z jajka i sera żółtego. Potem wystarczy kilka minut na patelni i pyszne śniadanie jest gotowe . Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

śniadanie
Fot. YouTube/cookrate.polska
Ten sposób na przechowywanie rosołu pokazała mi babcia. Zupa nie psuje się w lodówce nawet przez kilkanaście dni

Jak zrobić bułkę z nadzieniem na śniadanie?

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie śniadania zacznij od pokrojenia bułki w kromki. Weź szklankę i przyciśnij jej dnem miąższ pieczywa. Powstanie wgłębienie, na które później nałożysz nadzienie .

Na patelni rozgrzej olej. Cebulę posiekaj i nałóż ją na bułkę. Do miski wbij jajka i je rozmąć.

Dodaj starty ser żółty, sól i pieprz. Składniki wymieszaj. Nadzienie nałóż na bułki. Smaż pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Po tym czasie od razu możesz podawać takie śniadanie .

Bułki z nadzieniem kuszą smakiem

Bułki z nadzieniem wychodzą chrupiące, a ser się przyjemnie roztapia . Smażone pieczywo możesz posypać szczypiorkiem i zjeść z dodatkiem pomidora. Danie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Takie bułki z nadzieniem możesz zabrać do pracy lub na wycieczkę . Często korzystam z tego przepisu, bo zapewnia szybkie i pyszne śniadanie . Polecam teraz każdemu tę recepturę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić roladki  cukinii od Tomasza Strzelczyka. Radziliśmy, jak zrobić ciasto z brzoskwiniami.

śniadanie
Fot. YouTube/cookrate.polska

Źródło: YouTube/cookrate.polska

Zdjęcia: screen YouTube/cookrate.polska

Natnij obraną cebulę i wrzuć ją do wrzącej wody. Po 30 minutach przetrzesz oczy ze zdumienia
Częstowali przypadkowe osoby jagodziankami od Gessler. Opinie na temat wypieku były jednogłośne
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy