Kładę brzoskwinie na ciasto francuskie i wlewam tę masę. Ten deser smakuje jak milion dolarów
![brzoskwinie w cieście](https://images.iberion.media/images/1920/ciasto_brzoskiwnie_01eb7f9dd3.jpg)
Szukasz inspiracji na szybkie ciasto? Wypróbuj to z brzoskwini i ciasta francuskiego. Choć połączenie składników jest banalne, deser smakuje doskonale i po prostu wybornie. Wypróbuj przepis, a na pewno zaskoczysz domowników.
Ciasto inne niż wszystkie
Letnie i lekkie ciasto nie musi być trudne w przygotowaniu. Jednym z lepszych jest to z przepisu umieszczonego w dalszej części artykułu. Dzięki brzoskwiniom będzie soczyste, a masa, którą je zalejesz, nada ciastu wspomnianej lekkości.
Najlepsze jest jednak to, że taki deser przygotujesz szybko i to tylko z kilku składników. Dokładną instrukcję oraz niezbędne produkty poznasz poniżej. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko zrób je nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona.
![brzoskiwinie.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/brzoskiwinie_bd38fb098d.jpg)
Nie tylko brzoskwinie i ciasto francuskie
Potrzebnych produktów jest niewiele. Najważniejsze są oczywiście brzoskwinie oraz ciasto francuskie. Niezbędne okażą się także składniki na lekką masę. Wszystkie produkty wraz z dokładnymi proporcjami umieszczono na liście poniżej, sprawdź, co będzie ci potrzebne, a później zaczynamy przygotowania. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Smaczny.tv, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 400 g brzoskwiń z puszki
- 35 g masła
- 35 g miodu
- 120 g cukru
- 650 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego
Przepis na ciasto z brzoskwiniami
Okrągłą formę do pieczenia wyłóż ciastem francuskim. Brzoskwinie pokrój w plastry. Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nie brzoskwinie. Zasyp je 40 gramami cukru i zalej miodem. Dokładnie wymieszaj i smaż składniki do momentu skarmerlizowania.
Gotowe owoce przełóż na ciasto francuskie i równomiernie je rozprowadź. Do miski wsyp zawartość dwóch opakowań budyniu. Zalej je 250 mililitrami mleka i dokładnie wymieszaj. Do garnka wlej pozostałe, mleko, wsyp cukier oraz wlej budyń. Składniki wymieszaj ze sobą i podgrzewaj na średnim ogniu, do momentu powstania gęstej masy.
Przykryj nią owoce i równomiernie rozprowadź. Zawiń boki ciasta francuskiego do środka i piecz ciasto w rozgrzanym do 165 stopni piekarniku przez 50 minut. Wierzch obsyp cukrem pudrem, krój na kawałki i podawaj na deser. Sprawdź
![ciasto brzos.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_brzos_8acc65d605.jpg)
![szybki obiad](https://images.iberion.media/images/origin/szybki_obiad_z_cukinii_9fc51c6ed1.jpg)
![ciasto z wiśniami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_wisniami_3278fa7b29.jpg)
![jabłka na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/deser_531a99c3b7.jpg)
![ciasto z kruszonką](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_kruszonka_21ad3199e0.jpg)
![przekąski](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_f1947a6844.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_e6226c5b21.jpg)
![zapiekanka z ziemniaków](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_z_ziemniakow_980ec38e56.jpg)
![śniadanie](https://images.iberion.media/images/origin/sniadanie_a6e00cf11b.jpg)
![kapusta z kefirem](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta_169c3d8d13.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_44d8fec998.jpg)
![kolacja z ziemniaków i boczku](https://images.iberion.media/images/origin/latwy_obiad_d7deea797c.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_c607ac36ba.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_cfde3988da.jpg)
![ciasto jabłecznik](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_jablecznik_6d6fa0cb95.jpg)
![placki z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/placki_z_cukinii_7c6e7b3ec4.jpg)
![lody jadogowe](https://images.iberion.media/images/origin/lody_jagodowe_359cb9a7c1.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_14de36c0a6.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_790517aa31.jpg)
![zawijane filety z kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/filet_z_kurczaka_e18b253a4d.jpg)
![kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior_e2299439e3.jpg)
![ciasto agrestowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_agrestowe_c851654b9d.jpg)
![zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_75f5219f67.jpg)
![kluski drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/kluski_drozdzowe_21c61fad7b.jpg)
![walfe z PRL pischinger](https://images.iberion.media/images/origin/wafle_z_PRL_f883c13e43.jpg)
![ciasto drożdżowe przepis](https://images.iberion.media/images/origin/candy_girl_kitchen_a1adb5840c.jpg)
![obieranie bobu](https://images.iberion.media/images/origin/obieranie_bobu_e416010ad8.jpg)
![Czereśnie](https://images.iberion.media/images/origin/Czeresnie_43d52aa38a.jpg)
![Ciasto bez pieczenia z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_z_owocami_13dc4e99a7.jpg)
![Porzeczki](https://images.iberion.media/images/origin/Porzeczki_4_5379f2a703.jpg)
![odwrócona pizza Jamiego Olivera](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_1780949480_2666da9501.jpg)
![ciasto drożdżowe z serem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_serem_1cd66f24fc.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)