Biedronka wprowadza nową funkcję w kasach samoobsługowych. Ułatwi zakup pieczywa i dzięki niej klienci zaoszczędzą masę czasu. Dowiedz się, co zmieni wprowadzona zmiana i dlaczego warto z niej skorzystać. Zakupy samoobsługowe jeszcze nigdy nie były tak łatwe.
Smażone jogurtowe przekąski są sposobem na szybki głód. Mogą się sprawdzić jako dodatek do sałatek czy imprezowa przekąska. Są przy tym szybkie w przygotowaniu i mają ciekawy, kremowy posmak. Lepiej zrobić je w ilościach hurtowych, bo znikają błyskawicznie.
Dzięki temu kuchennemu trikowi nie musimy dodawać do kotletów mielonych bułki tartej. Zastąpi ją składnik, który sprawi, że potrawa będzie równie soczysta. Jest obecny w polskiej kuchni od stuleci, prawdopodobnie dłużej niż jakiekolwiek bułki czy chleby.
Żółty, słodkawy, aromatyczny i bardzo zdrowy. Taki jest ten chleb z dodatkiem dyni. To świetne sezonowe pieczywo, które łatwo przygotować w warunkach domowych.
Kto lubi pajdę ze smalcem? Wielu smakoszy za nią przepada. Youtuber Książulo nie potrafi jej sobie odmówić. Skosztował zatem popularnego rarytasu na dożynkach i opinią podzielił się w sieci. Aż takiej reakcji widzowie się nie spodziewali.
Proste smażone placki pszenne z parzonego ciasta to doskonała przekąska na imprezę. Wystarczy podać je z dipami, by nakarmić gości, a ich przygotowanie nie kosztuje w ogóle wysiłku. Sekretem jest sposób przygotowania ciasta z użyciem wrzątku.
Wybór pieczywa w dzisiejszych sklepach jest tak duży, że decyzja nie jest łatwa. Co gorsza jednak, nie pozostawia miejsca na błędy. Próba ich poprawek grozi konsekwencjami. Wiedzieliście o tym?
Trudno wyobrazić sobie naszą dietę bez chleba. Niemal codziennie jadamy go na śniadanie, czy kolację. Chleb przeważnie przechowujemy w kuchni. Jednak jak nie należy tego robić? To wyjaśniamy w naszym artykule.
Chleb chlebowi nierówny. Katarzyna Bosacka przyjrzała się pieczywu z popularnych sklepów i powiedziała, na co zwracać uwagę. Te fakty zaskoczą każdego, bo nie każdy chleb jest tak samo zdrowy. W wyborze właściwego pieczywa nie pomagają marketingowe zabiegi producentów.
Bułki ze sklepu odejdą w niepamięć, jeżeli przygotujesz je sama. Przepis jest banalny, a smak pieczywa nie do pobicia. Zrób i o doskonale chrupiących bułkach przekonaj się sama. Od teraz ty i twoja rodzina będziecie cieszyli się świeżym pieczywem podczas każdego śniadania.
Kupujesz świeży chleb, a on w krótkim czasie pleśnieje i staje się niesmaczny? Wszystko przez nieodpowiedni sposób przechowywania pieczywa. Dowiedz się, jakiego błędu nie popełniać, a już nigdy nie wyrzucisz pieczywa.
Masz dość nieświeżego pieczywa ze sklepu? Poznaj przepis na bułki, które świetnie sprawdzą się na śniadanie. Ich świeżość oraz smak podpisuje każdemu, a co najważniejsze są znacznie lepsze niż pieczywo z popularnych marketów.
Czy irytuje cię, kiedy inni klienci macają pieczywo w sklepie? Ta powszechna czynność jest niehigieniczna i po prostu niesmaczna. Istnieje jednak sposób, aby temu zapobiec i pochodzi z zagranicy, gdzie sprawdza się całkiem nieźle. Czy przyjmie się on również w naszym kraju?
Jeśli jadasz bułkę na śniadanie, to wypróbuj ten przepis. Dzięki niemu zrobisz danie, że palce lizać. Pyszne i szybkie w przygotowaniu pozwoli przyjemnie rozpocząć dzień.
Wypróbuj przepis Kuronia na bułki wrocławskie, a już nigdy nie kupisz tych z piekarni. Są nie tylko smaczniejsze, ale też dłużej zachowują świeżość. Zrób je w swoim domu na śniadanie i zaskocz domowników. Będziesz piekła je kilka razy w tygodniu.
Czy na pewno poprawnie przechowujesz chleb w upalne dni? Jeden błąd sprawi, że chleb zepsuje się szybciej. Dowiedz się, czego unikać i jak przechowywać pieczywo, a już zawsze będzie świeże.
Uwielbiasz domowe pieczywo? Koniecznie wypróbuj przepis na bułeczki maślane. Smakują o wiele lepiej niż ze sklepu, a w dodatku odmienią zwykłe śniadanie w prawdziwą ucztę. Wypróbuj przepis, a efekt zaskoczy cię tak bardzo, że będziesz piekła je kilka razy w tygodniu.
Chleb jadamy właściwie codziennie. Wybór pieczywa jest ogromny, ale jaki chleb najlepiej wybrać? Najzdrowszy i najbardziej wartościowy chleb wskazała dr Magdalena Cubała, która jest lekarzem rodzinnym. Niestety po ten chleb sięgamy stanowczo zbyt rzadko.
Z tym przepisem zastąpisz chleb i bułki czymś o wiele lepszym. Wszyscy znają pizzę, ale focaccia, włoskie ciasto z drożdżowego pieczywa, to prawdziwa rewelacja w kategorii przekąsek. Świetnie pasuje do śniadań i kolacji, ale też sprawdza się jako doskonały produkt piknikowy. Latem warto często sięgać po ten przepis.
Najstarszy, polski chleb znalazł się na liście najlepszych rodzajów pieczywa z całego świata. Doceniony został przez zagranicznych krytyków. Nawet nie uwierzysz, o jakie pieczywo chodzi.
Marzą ci się domowe bułki? Skorzystaj z przepisu Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz robi je w błyskawiczny sposób, a bułki wyróżniają się delikatnością i pulchnością.
Najlepsze przepisy to te, które cieszą nas małymi niuansami. Przykład takiego znajdziesz poniżej. Za pomocą widelca wyczarujesz z ciasta prawdziwe cudo. Weź sztuciec do ręki i i zaczynamy.
Te doskonałe maślane bułeczki świetnie sprawdzą się na podwieczorek albo drugie śniadanie do pracy i szkoły. Są nie tylko pyszne i łatwe w przygotowaniu, lecz także piękne dzięki prostej, ale nieco tajemnej metodzie formowania ich w kształt listków.
Mąka pszenna czy żytnia to niejedyne rozwiązania, by uzyskać pyszny i miękki chleb. Oprócz alternatyw, których tak wiele w sklepach, możemy przygotować własną mąkę. Dziś proponujemy taką z siemienia lnianego.
Ulubienica polskich gospodyń Henia Foks jest zwolenniczką tradycyjnej polskiej kuchni. Jednak niektóre jej przepisy mogą zaskakiwać. Jednym z nich jest ten przepis na niezwykły chrupiący chlebek orkiszowy, pyszny i tak prosty, że niemal trudno uwierzyć.
Kucharz, piekarz i gwiazda telewizji – Piotr Kucharski, potrafi każdego zarazić pasją do gotowania. W swojej nowej książce „Piekarnia Kucharskiego” prezentuje dziesiątki przepisów na chleb, bułki i przysmaki zawierające pieczywo. Z nami podzielił się swoim ulubionym.
Zapomnij o kupowaniu bułek i chleba. Domowe pieczywo jest znacznie lepsze. Szczególnie, że z tym przepisem przygotujesz je łatwo i szybko. Upiecz i przekonaj się sama jakie jest pyszne. Domownicy od razu zauważą różnicę, a to wszystko za sprawą jednego dodatku.
Co stanie się, gdy dodasz namoczony ryż do mleka? Zapewniam, nie chodzi o żaden kleik ani ryżankę. Z tego prostego przepisu wyczarujesz coś, czego nigdy wcześniej nie widziałaś. Czytaj dalej, a dowiesz się wszystkiego.