Kroję i dodaję do surówki z kapusty pekińskiej. Połączenie smaków to strzał w 10
Surówka z kapusty pekińskiej nie musi być nudna. Wystarczy, że połączysz ją z nieoczywistym składnikiem. Znasz go doskonale i z wielkim prawdopodobieństwem masz go już w swojej kuchni. Pokrój i połącz z kapustą. Będzie pysznie.
Najlepsza surówka na obiad
Surówka to nieodłączny składnik pełnowartościowego obiadu . Jedną z lepszych jest ta przygotowana z kapusty pekińskiej. Jej smak może być ci dobrze znany, ale okazuje się, że można nieco go poprawić. W ystarczy, że do kapusty dodasz jeden składnik, a prosty, obiadowy dodatek zachwyci każdego .
Z przepisem umieszczonym poniżej surówkę przygotujesz łatwo i bardzo szybko. To znakomita propozycja, jeżeli obiad musisz przygotować w krótkim czasie . Wypróbuj przepis i przekonaj się, że smaczna surówka nie musi być skomplikowana.
Smak surówki dzięki jednemu warzywu
Głównym składnikiem surówki jest wspomniana już kapusta pekińska. Samo warzywo jednak nie wystarcza i potrzebne są również inne składniki. Oprócz przypraw, cebuli i jabłka potrzebne będą również ogórki kiszone. Ten dodatek nie jest standardowym składnikiem surówki, ale warto go dodać, bo dzięki niemu różnica w smaku jest bardzo odczuwalna, a sama surówka staje się o wiele wyrazistsza.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 1 mała główka kapusty pekińskiej
- 3 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- 1 cebula
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka oliwa
- sok z ½ cytryny
- pieprz
- sól
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej
Przygotowanie surówki rozpocznij od wymieszania sosu. Do miski przełóż musztardę. Wlej oliwę i sok z cytryny. Wsyp pieprz, sól i wymieszaj składniki.
Następnie umytą kapustę drobno posiekaj w paski. Ogórki i jabłko zetrzyj na dużych oczkach tarki, a cebulę posiekaj w kostkę. Składniki przełóż do miski. Dodaj do nich sos i dokładnie wymieszaj. Wierzch surówki obsyp posiekaną natką pietruszki i gotowe.