Makłowicz przebił Gessler. Za sałatkę z jego menu trzeba zapłacić krocie
Ceny w restauracjach mogą przyprawić o ból głowy. Jednak z drugiej strony kto nie chciałby spróbować menu przygotowanego przez Roberta Makłowicza czy Magdę Gessler? Niestety za takie rarytasy trzeba słono zapłacić. Sałatka z czterech składników, której autorem jest Robert Makłowicz, kosztuje tyle, co danie obiadowe.
Dania znanych kucharzy- wydasz na nie majątek
Za dania autorstwa znanych kucharzy albo podawane w ich restauracjach, zapłacimy naprawdę dużo. Sławne nazwisko przyciąga klientów, ale ma też znaczący wpływ na cenę posiłku. Ten zwykle przyrządzony jest przez najlepszych szefów kuchni i z produktów najwyższej jakości.
W warszawskiej restauracji u Fukiera, która należy do Magdy Gessler, trzeba sporo wydać na tradycyjny kotlet schabowy. Jeden z YouTuberów wybrał się do tego lokalu, który serwuje dania kuchni polskiej i zamówił właśnie schabowego oraz tatara . Za lubiany kotlet zapłacił 86 złotych. Natomiast na tatara wydał 62 złote. Najważniejsze, że dania wybornie smakowały.
Sałatka Makłowicza, ale drogo!
Jednak ceny w restauracji Magdy Gessler to nic w porównaniu do tego, ile można zapłacić za sałatkę autorstwa Roberta Makłowicza. Ten znany twórca kulinarny przygotował menu we współpracy z Buckingham Palace i Szefem Kuchni Ambasady Brytyjskiej. Menu można skosztować w luksusowym miejscu, jakim jest restauracja Marconi w warszawskim Hotelu Bristol.
Jednym z dań serwowanych podczas wykwintnego wieczoru w stylu brytyjskim, będzie sałatka ze szparagów. W jej skład wchodzą zaledwie cztery składniki, czyli oczywiście szparagi, groszek cukrowy, zielona fasolka i szynka dojrzewająca. Cena może zaskoczyć, bo za taką sałatkę zapłacimy 65 zł. Skusicie się?
Robert Makłowicz i królewskie dania
Cena sałatki wydaje się niezwykle wygórowana w porównaniu do cen dań głównych, które przygotował Robert Makłowicz i Szef Kuchni Ambasady Brytyjskiej. Dania te były konsultowane z samym Buckingham Palace. Dania główne wyceniono na 125 złotych. Zjemy sznycel wiedeński, wołowinę w stylu Tafelspitz, czy sandacza smażonego w ziołach.
Robert Makłowicz na deser przygotował strudel jabłkowy i tort Sachera. Jednak prawdziwą wisienką na torcie podczas wykwintnej kolacji organizowanej w Hotelu Bristol, ma być obecność samego Makłowicza. Możliwość spotkania znanego twórcy kulinarnego i skosztowania wykwintnych dań już 6 czerwca. Pisaliśmy o nowym biznesie Roberta Makłowicza. Podawaliśmy też jego przepis na frytki.
Źródło: kmag.pl