Michał Szpak pokazał suto zastawiony stół z okazji "chrystusowych" urodzin. Jeden szczegół rzucał się w oczy
26 listopada Michał Szpak świętował 33. urodziny. Artysta z tej okazji przywdział szaty apostolskie i przygotował “ostatnią wieczerzę”. Szpak wybrał produkty, których próżno szukać w diecie niektórych celebrytów.
33. urodziny Michała Szpaka na bogato
Michał Szpak to jeden z najbardziej barwnych i kontrowersyjnych artystów w Polsce. Zwraca uwagę wyglądem i odważnym strojem. Trudno przejść obok niego obojętnie. Fani go kochają i pilnie śledzą poczynania muzyczne i prywatne swojego idola.
26 listopada Michał Szpak obchodził 33. urodziny. Jednak świętowanie rozpoczął już dzień wcześniej. Artysta podkreślił w opublikowanym poście na Instagramie, że obchodzi “chrystusowe” urodziny. Napisał:
33
W ten nowy etap wchodzę z marzeniami na dłoni pt.
NADWIŚLAŃSKI MROK
Michał Szpak zastawił stół mięsnymi przekąskami
Michał szpak opublikował też zdjęcie, na których ma na sobie szaty, które nawiązują do Chrystusa . Artysta pozuje przy uroczyście nakrytym stole, a na białym obrusie widoczne są świecie i półmisek pełen smakołyków. W rozmowie z dziennikarzami RMF FM, Szpak powiedział:
To jest ostatnia wieczerza, bo to są 33.urodziny (…) Przebieramy się w szaty apostolskie
i będzie to ostatnia prawdziwa wieczerza…ale nie ostatnia! Mam nadzieję
Michał Szpak postawił w tym dniu na mięsne menu. Na półmisku można było znaleźć wiele smakołyków, po które chętnie sięgnęliby mięsożercy. Okazały półmisek mieścił przysmaki takie jak: salceson, szynki i różnego rodzaju salami. Nie zabrakło też kiełbasek i innych wyrobów mięsnych. Michał Szpak tego dani postawił niemal wyłącznie na przekąski z mięsa.
Menu, które może dziwić
Właściwie jedynym akcentem bezmięsnym na okazałym półmisku, był ser camembert i winogrona. Dostrzec też można było sosy do mięsnych przekąsek. Takie menu jest dość rzadko spotykane w świecie gwiazd. Celebryci zwykle stawiają na lekkie i wegańskie dania. Im mniej kalorii, tym lepiej.
Jednak Michał Szpak postawił na syte i smaczne przekąski. Artysta lubi dobrze zjeść i nie przejmuje się zbytnio kaloriami. A trzeba przyznać, że takie mięsne rarytasy, które gościły na jego stole, dostarczają sporo energii i tłuszczu. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić salceson. Podawaliśmy przepis na szynkę od Karola Okrasy.
Źródło: IG/@michal_szpakofficial, RMF FM