Mieszam mięso z przyprawami, zalewam i wekuję. Mam z tego szybki obiad na wyciągnięcie ręki
Nie masz czasu na gotowanie? Poznaj ten przepis, a już nigdy nie będziesz narzekać, że nie masz nic na obiad. Jest łatwy w przygotowaniu, a w dodatku możesz długo przechowywać go w lodówce. Sprawdź przepis i nie zwlekaj z przygotowaniem.
Najlepszy przepis na obiad
Odkąd poznałem ten patent na obiad, robię go bardzo często. Przydaje mi się zawsze, kiedy nie mam czasu na gotowanie. Wystarczy, że wyciągnę słoik z obiadem, podgrzeję i gotowe. To znacznie lepsze rozwiązanie niż kuponie gotowych obiadów w sklepie.
W porównaniu do nich te domowe mają smak i nie zawierają konserwantów. Poznaj przepis i wykorzystaj go na obiad. Będziesz zachwycona smakiem.
Lista składników na szybki obiad
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 1 duża cebula
- 2 jajka
- 30 g bułki tartej
- 20 g mielonej papryki słodkiej
- 500 ml passaty pomidorowej
- 500 ml wody
- zioła prowansalskie
- pieprz
- sól
Przepis na szybki obiad
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mielone mięso przełóż do miski, wsyp cebulę. Wbij dwa jajka i wsyp odrobinę pieprzu oraz soli. Dodaj bułkę tartą oraz mieloną paprykę słodką. Wszystkie produkty połącz w jednolitą masę.
Z otrzymanej masy uformuj kulki o średnicy około 3 centymetrów . Na patelni rozgrzej oliwę, ułóż na niej kulki i usmaż. Kiedy przyrumienią się na brązowo, wlej passatę pomidorową oraz wodę. Doprowadź do zagotowania. Wtedy dopraw pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi.
Całość dokładnie wymieszaj. Wyłącz kuchenkę. Do słoików przełóż mięsne klopsiki oraz sos. Do dużego garnka wlej wodę. Włóż słoiki i gotuj je przez 3 godziny. Kiedy ostygną, przechowuj je w lodówce. Korzystaj z nich zawsze, kiedy nie masz czasu na ugotowanie obiadu. Sprawdź przepis na idealne ciasto na Wielkanoc oraz dowiedz się, dlaczego ukraiński miód nie wjechał do Polski .