Mieszam z olejem i zanurzam w nim arbuza. Smakuje tak samo jak tuńczyk
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Co ma arbuz do tuńczyka?
Powinniśmy często jadać ryby . Wiemy, że są smaczne, ale też drogie. To może odstraszać przed zakupem ryb . Wiele osób nie jada ich, bo stało się weganami. Jednak i na to jest sposób. Można zrobić wegańskiego tuńczyka.
Przyda się arbuz i marynata . Zrobisz ją z sosu sojowego i oleju sezamowego. Warto użyć jeszcze innych składników, takich jak glony i olej roślinny . W takim aromatycznym sosie zanurz arbuza, a efekt zrobi na tobie wrażenie. Poniżej znajdziesz przepis na wegańskiego tuńczyka.
Jak zrobić wegańskiego arbuza?
Składniki:
- 1 arbuz
- 5 łyżeczek sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżeczki dowolnego oleju roślinnego
- 1 arkusz glonów nori
- sezam
Przygotowanie dania zacznij od zrobienia marynaty. Do miski wlej sos sojowy, olej sezamowy, olej roślinny i skruszony arkusz glonów nori . Składniki dokładnie wymieszaj. Teraz pokrój arbuza w większą kostkę i włóż do marynaty .
Wszystko odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz marynowanego arbuza przez około 1 godzinę . Potem jeszcze raz zanurz owoc w marynacie i obtocz w ziarnach sezamu.
Arbuz, który udaje tuńczyka
Arbuz w takim wydaniu jest ciekawym daniem. Smakuje jak tuńczyk , a ten smak zawdzięcza wyjątkowej marynacie z olejów i glonów nori . Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, wypróbuj ten przepis. Będzie smakował i zrobi wrażenie na niejednym smakoszu.
Sposób jest prosty w zastosowaniu . Jednak arbuz musi spędzić trochę czasu w marynacie, a potem w piekarniku. Przyrządź go i sprawdź, czy jesteś fanem wegańskiego tuńczyka . Pisaliśmy o tym, jak wypadają jagodzianki Magdy Gessler na tle innych jagodzianek. Radziliśmy, jak zrobić gołąbki zawijane w wyjątkowe liście.
Źródło: pysznosci.pl