Smakosze.pl Przepisy Na podwieczorek podaję naleśniki z tym nadzieniem. Domownicy nie chcą nawet słyszeć o niczym innym
Shutterstock / OlegD

Na podwieczorek podaję naleśniki z tym nadzieniem. Domownicy nie chcą nawet słyszeć o niczym innym

8 stycznia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Naleśniki to danie niezwykłe. Można je łączyć ze słonym farszem lub słodkimi dodatkami i owocami. Każdy je jak lubi, ale to ten przepis sprawi, że w twoim domu naleśniki będą już tylko słodko. I tylko z tym nadzieniem.

Z czym jeść naleśniki?

Połączenia naleśnika z farszem z pieczarek, sera lub kapusty tworzy krokiety. Jeżeli naleśnika posmarujemy dżemem owocowym lub masłem czekoladowym, dodamy owoce to, wyjdzie nam syty deser lub słodkie śniadanie. Naleśniki są dobrą bazą do stworzenia niezwykłego dania. Każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie.

Ja od pewnego czasu korzystam tylko z tego sposobu na naleśniki. Pokochała go także całą moja rodzina. Ani twaróg, ani dżem nie mogą się równać z pysznym nadzieniem budyniowym. Chcesz wiedzieć jak go przygotować? Przepis znajdziesz poniżej.

budyń.jpg
Canva / bhofack2
To najlepsza metoda na odgrzewanie kotletów. Wychodzą chrupiące, jak zaraz po usmażeniu

Jak zrobić niesamowite nadzienie do naleśników?

Jeżeli w naleśnikach na słodko znudzi ci się już dżem, miód lub czekolada to skorzystaj z tego przepisu. Zaskocz nie tylko swoich domowników, ale i siebie.

Składniki:

  • 0,5 l mleka
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 300 g serka masarpone
  • 30 g cukru

W garnku na średnim ogniu podgrzej mleko. Wsyp zawartość opakowań budyniu waniliowego i dodaj cukier. Mieszaj przez cały czas , aż budyń zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia.

Po ostudzeniu do garnka dodaj serek mascarpone. Za pomocą miksera wymieszaj na jednolitą masę. Teraz wystarczy tylko usmażyć naleśniki, dodać pyszne nadzienie i gotowe .

Nowe, ciekawe połączenie

Naleśniki z tym nadzieniem są zupełnie inne niż z samym serkiem . Budyń gwarantuje apetyczną i kremową konsystencję konsystencję. W połączeni z serkiem mascarpone daje najlepsze nadzienie do naleśników, jakie można sobie wyobrazić. Koniecznie sprawdź tę recepturę. Przeczytaj, także co dodać do kotletów mielonych, aby były smaczniejsze oraz jak upiec mięso, aby było aromatyczne .

gotowe naleśniki.jpg
Canva/@NoirChocolate
Gdy tak piekę mięso najpierw po domu rozchodzi się zapach. Potem cała rodzina pałaszuje, aż im się uszy trzęsą
Zamówił schabowego w lokalu po rewolucjach Gessler. Ludzie nie wytrzymali, zawrzało w komentarzach
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy