Najdoskonalsza receptura siostry Anieli na wyrośnięte serowe racuchy. Prosto i smacznie
Szukacie sposobu na idealne racuchy? Siostra Aniela zna sprawdzoną recepturę. Serowe racuchy pomysłu zakonnicy rozpływają się w ustach. Są też na tyle sycące, że bez trudu zaspokoją większy i mniejszy apetyt.
Mocno serowe racuchy siostry Anieli
Do przygotowania bajecznych racuchów serowych potrzebujesz zaledwie kilku prostych i niedrogich składników. Niektóre z nich, jak nie wszystkie i tak masz już w swojej kuchennej szafce. Gotową przekąskę możesz podać z ulubionymi dodatkami. Wybierz, czy wolisz posypkę z cukru pudru, czy może kwaskowatą konfiturę owocową.
Przepis na puszyste racuchy od siostry Anieli
Składniki:
- 2 jajka
- 1,5 łyżki cukru pudru
- 0,5 szklanki kaszy manny
- 30 dag sera białego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 3 łyżki mąki do obtaczania racuchów
- olej do smażenia
Jak usmażyć pyszne racuchy z sera białego?
Ser biały do racuchów utrzyj na gładko . Dodaj do niego żółtka jaj, białka pozostawiając na potem . Na koniec dołóż też esencję waniliową, cukier puder oraz kaszę manną . Wszystkie składniki wymieszaj.
Białka jajek ubij na sztywną pianę . Za pomocą łyżki delikatnie wymieszaj ją z masą serową . Z otrzymanego w ten sposób ciasta odrywaj niewielkie porcje i formuj z nich placuszki . Każdego obtocz z osobna ze wszystkich stron w mące .
Na patelni dobrze rozgrzej olej . Racuchy smaż na złocisty kolor z obu stron . Gotowe placuszki zdejmuj z patelni i rozkładaj na talerze . Podawaj posypane cukrem pudrem lub posmarowane wybranym dżemem . Siostra Aniela ma wiele asów w rękawie, jeśli chodzi o słodkie przekąski . Koniecznie wypróbuj przepis na obłędne placki z jabłkami .
Źródło: przyslijprzepis