Smakosze.pl Przepisy Najdoskonalsza receptura siostry Anieli na wyrośnięte serowe racuchy. Prosto i smacznie
Canva / arfo ; screen z filmu na kanale YouTube WSD Salwatorianie

Najdoskonalsza receptura siostry Anieli na wyrośnięte serowe racuchy. Prosto i smacznie

21 lutego 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Szukacie sposobu na idealne racuchy? Siostra Aniela zna sprawdzoną recepturę. Serowe racuchy pomysłu zakonnicy rozpływają się w ustach. Są też na tyle sycące, że bez trudu zaspokoją większy i mniejszy apetyt.

Mocno serowe racuchy siostry Anieli

Do przygotowania bajecznych racuchów serowych potrzebujesz zaledwie kilku prostych i niedrogich składników. Niektóre z nich, jak nie wszystkie i tak masz już w swojej kuchennej szafce. Gotową przekąskę możesz podać z ulubionymi dodatkami. Wybierz, czy wolisz posypkę z cukru pudru, czy może kwaskowatą konfiturę owocową.

Koniec z gotowaniem ziemniaków w wodzie. Jeden sposób bije na głowę wszystkie inne

Przepis na puszyste racuchy od siostry Anieli

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 0,5 szklanki kaszy manny
  • 30 dag sera białego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 łyżki mąki do obtaczania racuchów
  • olej do smażenia

Jak usmażyć pyszne racuchy z sera białego?

Ser biały do racuchów utrzyj na gładko . Dodaj do niego żółtka jaj, białka pozostawiając na potem . Na koniec dołóż też esencję waniliową, cukier puder oraz kaszę manną . Wszystkie składniki wymieszaj.

Białka jajek ubij na sztywną pianę . Za pomocą łyżki delikatnie wymieszaj ją z masą serową . Z otrzymanego w ten sposób ciasta odrywaj niewielkie porcje i formuj z nich placuszki . Każdego obtocz z osobna ze wszystkich stron w mące .

Na patelni dobrze rozgrzej olej . Racuchy smaż na złocisty kolor z obu stron . Gotowe placuszki zdejmuj z patelni i rozkładaj na talerze . Podawaj posypane cukrem pudrem lub posmarowane wybranym dżemem . Siostra Aniela ma wiele asów w rękawie, jeśli chodzi o słodkie przekąski . Koniecznie wypróbuj przepis na obłędne placki z jabłkami .

smażenie racuchów (1).png
Canva / VBaleha

Źródło: przyslijprzepis

Zapomnij o maśle. Najlepsze jajko sadzone zrobisz bez tłuszczu
Żadna woda i mleko. Na tym napoju zrobisz najlepszą owsiankę
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy