Smakosze.pl Przepisy Nie uwierzysz z czego zrobiła to ciasto. Poznasz główny składnik i złapiesz się za głowę
screeny z filmu pochodzą z kanału polsonsquad na Instagram

Nie uwierzysz z czego zrobiła to ciasto. Poznasz główny składnik i złapiesz się za głowę

25 lutego 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Masz ochotę na coś słodkiego? Zamiast ciastek i ciężkich ciast z kremami, sięgnij czekoladowy deser, który ma zaledwie 130 kcal i dużo białka. Ciasto czekoladowe z pomidorów jest absolutnym hitem. Jedz bez wyrzutów sumienia.

Ciasto czekoladowe z pomidorów jest totalnym hitem Internetu

Paulina Kowalska, autorka kanału polsonsquad na Instagramie, TikToku i Facebooku jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Jej kanał śledzą już tysiące fanów. Kowalska zdradza proste i sprawdzone przepisy na lekkie, zdrowe i pyszne dania.

Niedawno udostępniła film, na którym przygotowywała ciasto czekoladowe z pomidorów z puszki. Ciasto z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, odżywki białkowej i erytrytolu smakuje obłędnie, jest puszyste i wilgotne, a jedna porcja ma zaledwie 130 kcal.

Ciasto czekoladowe z pomidorów z puszki jest świetną alternatywą dla klasycznych ciast. Jest idealne, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale mało kalorycznego. Ciasto jest gotowe błyskawicznie. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i wstawić do piekarnika na około 40 minut.

Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału polsonsquad na Instagramie. Znajdziemy tam również wiele innych, prostych przepisów na lekkie i wyśmienite ciasta i dania główne.

Babcia Basia pokazała wszystkim jak robi kartacze. 1 zasada jest kluczowa

Przepis na ciasto czekoladowe z pomidorów. Porcja ma tylko 130 kcal

Składniki:

  • 250 g pomidorów krojonych z puszki
  • 3 jajka
  • 250 g mąki pełnoziarnistej
  • 30 g kakao
  • 80 g erytrytolu
  • 60 g mleka
  • 30 g odżywki białkowej czekoladowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody

Jak zrobić lekkie i puszyste ciasto z pomidorów? Zachwyty gwarantowane

Do miski przełóż pomidory razem z zalewą. Wbij jajka. Następnie wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, odżywkę białkową i erytrol. Wlej mleko, wsyp kakao i całość zblenduj na jednolitą masę.

Ciasto przełóż do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, piecz 40- 45 minut, do suchego patyczka, smacznego.

Upiecz również fit sernik jogurtowy bez cukru oraz ciasto czekoladowe z fasoli . Pyszne i lekkie ciasta zrobisz w kilka chwil.

Dlaczego do rosołu warto dodać kapustę włoską? Różnice poczujesz od razu
Najlepszy patent na tani obiad. Zapiekanka gyros zachwyci każdego
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy