Nikt nie wierzy, że ten sernik robię z 4 składników. Wygląda jak z najlepszej cukierni i zawsze się udaje
Ten sernik z 4 składników nie tylko cieszy oczy. Jest też jest pyszny. Do tego tak prosty w przygotowaniu, że poradzi sobie z nim każdy. Poznaj przepis na sernik, który wychodzi za każdym razem.
Sernik z 4 składników jak z cukierni
Czy w domu da się zrobić sernik z 4 składników jak z cukierni? Jak najbardziej! Takie właśnie ciasto piekę z tego przepisu . Wychodzi obłędnie pyszne i co najważniejsze, zawsze się udaje. Wygląda też efektowanie i każdy chętnie sięgnie po taki deser.
Mój sernik z 4 składników nie ma sobie równych. Potrzebne produkty być może masz już je w swojej kuchni. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Kulinarne przygodowy . Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić sernik z 4 składników?
Składniki:
- 5 jajek
- 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
- 1 puszka mleka skondensowanego
- 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
Przygotowanie ciasta zacznij od oddzielenia żółtek od białek. Białka wlej do miski, wsyp budynie, wlej mleko skondensowane . Dołóż twaróg, może być produkt z wiaderka. Składniki zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i na chwilę odstaw.
Następnie pianę przełóż do gotowej masy serowej. Delikatnie wymieszaj. Przygotuj tortownicę 24 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wyłóż do niej masę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie ustaw temperaturę do 150 stopni i piecz sernik z 4 składników kolejne 40 minut .
Sernik, który zawsze się udaje
Po upływie tego czasu zostaw sernik, by studził się przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem. Sernik z 4 składników pięknie wyrasta, jest pulchny i bardzo smaczny. To ciasto zawsze się udaje i zachwyca smakiem .
Dlatego nie zwlekaj, a zrób taki sernik na deser. Wygląda jak z cukierni i tak też smakuje. Przy tym jest bardzo proste w przygotowaniu. Takie ciasto robi się z 4 składników . Pisaliśmy o śniadaniu z jajkami w roli głównej. Informowaliśmy też, co dietetyk sądzi o jajkach, które spożywamy.