Nowe nagranie Tomasza Jakubiaka. Na takie wieści czekała cała Polska
Kucharz, którego losy fani śledzą z uwagą, opublikował w sieci nowe nagranie. Tomasz Jakubiak ma dla nas nie jedną, a dwie dobre wiadomości. Jedna z nich dotyczy jego planów zawodowych.
Tomasz Jakubiak czuje się lepiej
Tomasz Jakubiak, który od kilku miesięcy choruje na raka, informuje nas regularnie o postępach swojego leczenia. Częściowo jest to pewnie dług wdzięczności – jego zbiórkę pieniędzy w internecie wsparło ponad 26 tys. osób . Jeszcze więcej najwyraźniej czeka na informacje o postępach zdrowienia, bo pod ostatnim filmikiem na Instagramie znalazło się niemal 50 tys. serduszek.
Serduszka te były jednak zasłużone, bo kucharz ma dla nas dobre wieści . Zwiastuje je już sam wygląd. Jak zauważyli komentujący, w nagraniu z 21 lutego Jakubiak wygląda naprawdę dobrze. Jedni dostrzegają, że „nabrał kolorów”, inni mówią o iskrze w oku, a z jego słów bije energia i nadzieja.
Leczenie Tomasza Jakubiaka przynosi skutek
Sam Tomasz Jakubiak przyznał, że chemoterapia, której w tej chwili się poddaje, przynosi skutek .
Jeszcze są duże problemy oczywiście z poruszaniem i z innymi rzeczami, ale słuchajcie, jest naprawdę do przodu, bo markery nowotworowe mi całkiem spadły fajnie – wyjaśnia kucharz.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Takie informacje rzeczywiście budzą nadzieję, nie tylko w osobach, do których skierowany jest przekaz. Nadzieję widać też w planach Jakubiaka, który mimo swojego stanu, ma ambitne zamierzenia jeśli chodzi o pracę. Zdradził, że pracuje nad książką kucharską.

Jakubiak pisze książkę o mięsie
Jak wiecie, jestem w trakcie pisania swojego największego kulinarnego dzieła, czyli książki stricte o mięsie (…). Co w takiej książce chcielibyście znaleźć? Jakiego rodzaju przepisy, jakiego rodzaju rozdziały? Czy śniadania i obiadokolacje, czego nienawidzę? Czy początek dnia, później szaszłyki, kanapki, jakieś inne rzeczy? Podrzućcie ciekawe tipy – proponuje Tomasz Jakubiak.
Kucharz dodał, że ma dużo czasu i jest gotów dopracować tę książkę do perfekcji. Ma także plan na włączenie do projektu swojego przyjaciela Jurka Sobieniaka , współgospodarza programu M jak Mięso w kanale Kuchnia+.
Jaka będzie książka o mięsie?
Komentujący podchwycili prośbę Jakubiaka o pomysły na książkę.
fajnie jak były by jakieś marynaty już już ktoś wspomniał kaczkę uwielbiam pod każdą postacią. I najróżniejsze mięsa z piekarnika w kawałkach z warzywami [pisownia oryginalna] – napisała jedna z nich.
Kto inny przyszedł z niemal gotowym konspektem:
1. Jak wybrać dobre mięsko 2. Gdzie kupować mięso 3. Jakiego mięsa nie kupować 4. Co zrobić aby mięso nie było ciężarem dla organizmu - jak ułatwić trawienie. 5. Jak przygotować mięsko aby było chrupiące na zewnątrz a miękkie delikatne i soczyste w środku. 6 jak robić mięsko by oddało swój cały smak w ustach. 7. Przepis na demi glace w Twojej wersji – zaproponował.
Nie wiemy jeszcze, kiedy ukaże się nowa książka Tomasza Jakubiaka . Jednak energia, z którą się do niej przymierza, każe być dobrej myśli.
Przeczytaj też nasze wspomnienie o twórcy Nutelli i dowiedz się więcej o czosnku niedźwiedzim .
