Nowy program Bosackiej z pewnością podbije wasze serca. „Będzie o schabowym, rosole, barszczu"
Katarzyna Bosacka będzie miała swój program w telewizji. Edukatorka niedawno podzieliła się dobrą nowiną za pośrednictwem mediów społecznościowych. W nowym cyklu „Bosacka daje radę” będzie podpowiadać, jak jeszcze lepiej radzić sobie w kuchni. Program ma szansę przyciągnąć prawdziwe tłumy.
Katarzyna Bosacka wraca do telewizji
Nowy program z udziałem obserwowanej przez tysiące Polaków dziennikarki pojawi się już w październiku na antenie Canal+ Kuchnia. Bosacka będzie w nim kontynuowała swoją działalność edukacyjną, przekazując wskazówki pomocne w gotowaniu, oszczędzaniu i mądrym podejściu do żywienia.
Jak sama zapewnia format „Bosacka daje radę” ma przekazywać konkretne informacje , przede wszystkim dotyczące wyboru produktów:
Znów rzucę się w wir zakupów, czytania etykiet i obnażania sztuczek marketingowych producentów żywności - zdradziła we wpisie na Facebooku Katarzyna Bosacka.
„Bosacka daje radę” nie będzie o gotowaniu
Kulinarny aspekt show nie będzie zbytnio rozbudowany. Edukatorka wskazuje, że chce się skupić na dynamicznie zmieniającym się rynku spożywczym, który wciąż potrafi zaskoczyć i wymaga nieustannej uwagi.
W pisanych przez nią już teraz scenariuszach nie zabraknie więc analizy etykiet gotowców czy pokazywania praktyk producentów żywności, które nie sprzyjają konsumentom. Do takich treści twórczyni przyzwyczaiła już swoich odbiorców, publikując materiały pod szyldem „Wiem, co jem” w swoich mediach społecznościowych.
Program Katarzyny Bosackiej raczej dla tradycjonalistów
Dziennikarka, opowiadając o swoich planach, nie ukrywa, że choć ograniczy segment kulinarny, nie zrezygnuje z mówienia o polskich klasykach i zróżnicowanej diecie:
Każdy odcinek będzie poświęcony innemu daniu albo produktowi, a więc będzie o schabowym, rosole, barszczu, gołąbkach, ale też będziemy sprawdzali produkty, np. jajka — wyjaśnia w rozmowie z Wirtualnymi Mediami.
Jest zatem szansa, że audycja przypadnie do gustu sporej części widzów.
W oczekiwaniu na emisję warto przypomnieć sobie klasyki kuchni polskiej.
Z materiałów na naszej stronie dowiecie się m.in.
jak zrobić idealnego schabowego z kością
. Polecamy też przygotowanie letniego rarytasu, czyli smakowitych
pierogów z jagodami
.
Źródło: o2, wirtualnemedia, FB/ Katarzyna Bosacka