Smakosze.pl Przepisy Obrała kaszankę i pokazała najlepszy patent na grilla. 1 dodatek zaskoczy każdego
screen z filmu na kanale YouTube Szefowa Kuchni

Obrała kaszankę i pokazała najlepszy patent na grilla. 1 dodatek zaskoczy każdego

22 kwietnia 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Kaszanka jest obowiązkowym punktem polskiego wydania grilla. Zapomnij jednak o położeniu jej na ruszcie i czekaniu na gotowe. Lepiej obierz ją z błonki i wymieszaj ze smakowitymi dodatkami. Odrobina suszonych śliwek wynosi ten dobrze znany specjał na zupełnie nowy poziom.

Kaszanka na grilla? Tak, ale inaczej, niż myślisz

Kaszanka na grilla z bogactwem dodatków wymaga odpowiedniego potraktowania. Aby zrobiła się idealnie aromatyczna i soczysta Szefowa Kuchni, której powyższe zdjęcia pochodzą z jej kanału w serwisie YouTube, przyrządza ją w łódeczce z folii aluminiowej. Dzięki temu podgrzewanie przebiega równomiernie, a wszystkie smaki mają szanse idealnie się połączyć.

Gdy podali mu wodę do picia, od razu włączył telefon. Szokujące nagranie z restauracji

Przepis na kaszankę z grilla z dodatkiem śliwek

Składniki:

  • 450 g kaszanki
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 50 g suszonych śliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • sól, pieprz, majeranek

Jak zrobić najlepszą kaszankę z grilla?

Zacznij od przygotowania dodatków do kaszanki z grilla . Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Obrane jabłko i śliwki pokrój w kostkę, a ząbki czosnku drobno posiekaj .

Kaszankę natnij wzdłuż i wydobądź jej wnętrze z osłonki . Przełóż farsz do dużej miski i dorzuć do niego przygotowane wcześniej składniki. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem i suszonym majerankiem . Dołóż 1 łyżkę ketchupu i wszystko starannie wymieszaj .

Przygotuj 3 kawałki folii aluminiowej w kształcie prostokąta . Na każdy z nich nałóż porcję farszu. Następnie zawiń kaszankę w cukierka tak, aby folia szczelnie przykrywała swoją zawartość .

Przygotowane w ten sposób kaszanki układaj na rozgrzanym grillu . Możesz je także przyrządzić w piekarniku . W tym celu ustaw urządzenie na temperaturę 180 stopni i trzymaj w nim potrawę przez ok 30 minut . Po upływie tego czasu ostrożnie otwórz folię aluminiową i ciesz się wybornym smakiem kaszanki . Swojska kaszanka zapiekana z klasycznym dodatkiem zachwyci każdego smakosza . Do kaszanki w sam raz nadadzą się obłędne ziemniaki z grilla prosto od Strzelczyka .

suszone śliwki.png
Canva / Aleksandrs Samuilovs

Źródło: Szefowa Kuchni

Wsyp mąkę do kawy i wymieszaj. Po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia
Posiekaj jajka i dodaj 3 składniki. To połączenie zwala z nóg, w sam raz na obiad
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy