Orzeźwiająca pasta kanapkowa z rzodkiewką. Świeży i pikantny dodatek do pieczywa
Pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem to pomysł na lekkie, orzeźwiające i pożywne śniadanie. Twaróg z dodatkiem warzyw jest prostą i pyszną pastą, która podana z pieczywem doda nam energii na wiele godzin. Poznaj przepis na orzeźwiającą pastę kanapkową z rzodkiewką.
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja śniadaniowa dla całej rodziny. Pastę przygotujesz błyskawicznie, sprawdzi się więc zarówno w weekend, jak i najbardziej zabiegany dzień, kiedy spieszysz się do pracy.
Ser twarogowy smakuje najlepiej, kiedy jest zjedzony tego samego dnia. Pastę kanapkową zjedz więc najpóźniej na kolację. Twarożek z rzodkiewką to również świetny pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Szukasz pomysłu na równie szybką i smaczną pastę na kanapki? Tu poznasz przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym, palce lizać.
Pasta kanapkowa z rzodkiewką
Składniki:
250 g twarogu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
mały pęczek rzodkiewek
szczypiorek
sól do smaku
Jak zrobić orzeźwiającą pastę kanapkową z rzodkiewką?
Rzodkiewki zetrzyj na tarce i przełóż do większej miski. Dodaj twarożek, jogurt i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
Do pasty dodaj posiekany szczypiorek, dopraw do smaku solą i ponownie wymieszaj, pastę podaj z kromką świeżego pieczywa, smacznego.
Źródło zdjęcia: canva/ Olena Rudo
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Ekspresowe puszyste racuchy z 3 składników. Sekret tkwi w 1 sztuczce
Prosty przepis na placki z kalafiora. Smakują lepiej od klasycznych ziemniaczanych
Obłędnie soczyste śmietankowe kotlety schabowe. Idealne na niedzielny obiad
Źródło: gotujmy.pl