Ostatnio do ciasta na naleśniki dodałam zamiast mleka inny składnik. Wyszły mięciutkie i delikatne
Czy zdarzało się wam, że naleśniki wychodziły twarde? Ja miałam z tym pewien problem. Jednak znalazłam sposób na to, by naleśniki były mięciutkie i delikatne. Mleko zastąpiłam innym składnikiem i teraz naleśniki rozpływają się w ustach. Polecam przepis na wyborne naleśniki.
Naleśniki smakują małym i dużym
Czy lubicie naleśniki? To danie jest popularne wśród osób w każdym wieku. Można je jeść na słodko, słono, z mięsem, czy sosami. Pasuje do nich też farsz warzywny, czy bita śmietana. Jednak ważne jest, by naleśniki były smaczne i miękkie.
Niestety zdarza się, że to danie wychodzi zbyt twarde i nie smakuje tak, jak powinno. Miałam z tym problemem do czynienia. Jednak mleko zastąpiłam majonezem i teraz naleśniki wychodzą mięciutkie i delikatne. Polecam przepis na to pyszne danie.
Jak zrobić mięciutkie naleśniki?
Składniki:
- ½ litra ciepłej wody
- 15 łyżek mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki cukier
- opcjonalnie cukier waniliowy
- 2 łyżki oleju
Do miski wlewamy ciepłą wodę, wsypujemy mąkę, majonez i wbijamy jajka. Następnie dodajemy cukier i ewentualnie cukier waniliowy . Wlewamy też olej i wszystko miksujemy.
Ciasto naleśnikowe wlewamy na rozgrzaną patelnię i naleśniki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Od razu po usmażeniu możemy je podawać. Są pyszne i mięciutkie.
Naleśniki na majonezie zachwycają delikatnością
Dzięki dodaniu majonezu podczas robienia ciasta, naleśniki wychodzą wyjątkowo mięciutkie i delikatne. Są tak smaczne, że rozpływają się w ustach. Warto zrezygnować z mleka. Lepiej podczas robienia ciasta naleśnikowego dodać majonez, bo efekt jest doskonały.
Dzięki temu składnikowi naleśniki wychodzą mięciutkie i pyszne. Odkąd poznałam ten przepis, to tylko tak przyrządzam naleśniki. Są znakomite i zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Trudno im się oprzeć i zawsze potrzebna jest dokładka . Pisaliśmy o tym, jak zrobić naleśniki z 2 składników. Radziliśmy też, jak przygotować złociste naleśniki z dynią.
Źródło: YouTube/@przysmaki.