Ostatnio do obiadu podaję tylko mizerię po szwedzku. Ten dodatek to strzał w 10
Mizeria doskonale łączy się z każdym daniem. Zamiast tej klasycznej podaj tę w szwedzkiej wersji. Smakuje o wiele lepiej, a rodzina będzie prosić o nią za każdym razem.
Mizeria, czyli doskonała surówka na obiad
Pełnowartościowe danie na obiad powinno składać się z mięsa, ziemniaków i przede wszystkim z surówki. Przepisów na nie jest bardzo wiele, jednak tą najbardziej lubianą jest mizeria. Cenimy ją nie tylko za smak, ale też za prostotę.
Wszystko, co dobre można także ulepszyć. Właśnie tak jest z mizerią, bo istnieje jej szwedzka wersja. Jej smak podbije podniebienia wszystkich twoich domowników. Poznaj przepis i podaj ją na obiad .
Nie tylko ogórki i śmietana
Klasyczna mizeria składa się z ogórków, śmietany i kilku przypraw. Na tę z przepisu oprócz tych składników potrzebne ci będą także inne. Wszystkie niezbędne wraz z proporcjami umieszczono na liście poniżej. Zobacz, co będzie ci potrzebne, a potem przygotuj mizerię na obiad.
Składniki:
- 2 długie ogórki
- 1 cebula dymka
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz
- sól
Przepis na mizerię po szwedzku
Ogórki umyj i pokrój w cienkie plastry. Cebulę obierz i cienko posiekaj w piórka. Oba składniki umieść w misce. Składniki posól i odstaw na 15 minut. Następnie odlej z miski wodę.
Dodaj śmietanę oraz wlej ocet jabłkowy. Wsyp cukier oraz pieprz. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, aby dokładnie się ze sobą połączyły. Podaj mizerię na obiad i patrz, jak szybko znika. Sprawdź