Smakosze.pl Produkty Pożar w Biedronce. Straty szacowane na miliony, wiadomo co wywołało ogień
IG/rybnikcompl, YT/Marcelek Precelek

Pożar w Biedronce. Straty szacowane na miliony, wiadomo co wywołało ogień

8 sierpnia 2023

Biedronka przy ulicy 3 Maja w Rybniku została zamknięta. W miniony weekend doszło do awarii instalacji elektrycznej, a jej wynikiem był pożar. Dyskont poniósł ogromne, szacowane w milionach, straty. Na szczęście nikt nie ucierpiał.

Pożar w rybnickiej Biedronce

Do zdarzenia doszło w niedzielę, 6 sierpnia br. Wieczorem, około godziny 22 lokalny oddział straży pożarnej poinformowany został przez mieszkańca Rybnika o podejrzanym dymie obecnym w okolicy marketu.

W akcji gaśniczej brało udział 28 strażaków:

O godz. 22:18 otrzymaliśmy zgłoszenie o zadymieniu w sklepie przy ul. 3 Maja — relacjonował asp. Wojciech Kasperzec, oficer prasowy KM PSP w Rybniku, w rozmowie z Dziennikiem Zachodnim.

Z informacji przekazanych przez służby wiemy, że przyczyną zdarzenia była jedna z zamrażarek, w której doszło do zwarcia instalacji elektrycznej.

Ten szybki i tani obiad z ziemniaków nie raz przyszedł mi z pomocą. Docenią go nie tylko osoby zabiegane

Biedronka z milionowymi stratami

Działania rybnickich strażaków były sprawne i pożar stosunkowo szybko udało się opanować. Mimo to straty szacowane są na aż 5 milionów złotych.

Biedronka podała jednak, że dzięki interwencji udało się ocalić mienie o wartości niemal dwukrotnie wyższej. Blisko 8 milionów w towarach i sprzęcie zostało bezpiecznie wyniesionych z lokalu przy ulicy 3 maja.

Kiedy ponowne otwarcie Biedronki w Rybniku?

Do tej pory sieć nie podała, kiedy zamknięty z powodu zdarzenia sklep będzie gotowy do wznowienia działalności. Wiadomo natomiast, że nie jest to pierwsze takie zdarzenie w Rybniku. Tym razem na szczęście w budynku nie było klientów.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy na tanie dania. Sprawdźcie koniecznie jak przygotować gulasz z ziemniakami . Być może skusi was też pyszny makaron z tuńczykiem .

Straty Biedronki.png
YT/Marcelek Precelek

Źródło: portalspozywczy, dziennikzachodni

Takiej fasolki szparagowej jeszcze nie jadłaś. Ciężko uwierzyć, że to połączenie smakuje tak dobrze
To ciasto jest gotowe w 5 min. Rodzina prosi mnie o nie przynajmniej raz w tygodniu
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy