Pyszne ciasteczka bez piekarnika, zrób na Wielkanoc. Goście jeszcze ci podziękują
Nie samymi ciastami żyje łasuch. Wie o tym każdy z nas, bo nie ma się, co oszukiwać – słodycze są słabością każdego. Jeżeli szukasz przepisu, który urozmaici menu wielkanocnych deserów, koniecznie sięgnij po ten przepis. Przygotowane z niego ciasteczka bez pieczenia są świetnym dodatkiem do kawy. Bliscy będą błagali cię o zdradzenie przepisu.
Smaczny deser na Wielkanoc
Sernik czy babka piaskowa to niejedyne desery , które powinny znaleźć się na wielkanocnym stole. Oprócz tych przysmaków warto przygotować także ciasteczka bez pieczenia z przepisu, który umieściliśmy poniżej. Taki deser zachwyca nie tylko swoją prostotą, ale także doskonałym smakiem.
Ponadto przygotowanie słodyczy jest bardzo łatwe i zajmuje maksymalnie kilkanaście minut. Dlatego nie zastanawiaj się ani chwili dłużej i wypróbuj przepis . Ten przysmak szybko zyska zwolenników w twoim domu, więc chcąc nie chcąc będziesz przygotowywać go znacznie częściej.

Szybki deser z kilku składników
Ciasteczka bez pieczenia przygotujesz nie tylko w krótkim czasie, ale też za małe pieniądze. Jest to możliwe dzięki składnikom, których nie ma wiele, a w dodatku są bardzo tanie. Może okazać się, że większość z produktów możesz mieć w swojej kuchni. Dlatego, zanim wybierzesz się na zakupy, sprawdź, co będzie ci potrzebne. Listę niezbędnych składników umieściliśmy poniżej.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 1 łyżka oleju
- 160 ml mleka
- 200 g mąki
- 15 g proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- krem orzechowy Nutella
- szczypta soli

Przepis na ciasteczka bez pieczenia
Przygotowanie ciastek rozpocznij od wbicia jajek do miski. Wsyp cukier oraz szczyptę soli. Za pomocą trzepaczki wymieszaj składniki. Kiedy składniki się połączą, wlej mleko, przesiej mąkę i wsyp proszek do pieczenia. Ponownie wymieszaj składniki. Do jednolitej masy wlej olej i sok z cytryny. Wymieszaj.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Rozgrzej patelnię, a następnie nanieś na nią ciasto i formuj z niego okrągłe placki. Smaż je z dwóch stron, do momentu zarumienienia. Połowę ciastek posmaruj kremem orzechowym, a następnie złóż dwa ciastka, tworząc w tej sposób słodką przekąskę. Gotowe podawaj na deser.
