Rodzina wciąż mnie prosi o te wafle. Smakują jak uwielbiany batonik
Nie kupuj wafli, tylko zrób je sama w domu. Smakują dużo lepiej niż te ze sklepu, a w dodatku przypominają popularny batonik - Snikers. Przygotuj je z tego przepisu, a na pewno będą smakowały obłędnie.
Domowe wafle smakują najlepiej
Każdy z nas uwielbia wafelki. Te domowe są znacznie lepsze, a w dodatku sami możemy wybrać i skomponować krem, który ma się znaleźć w środku. Ja od dłuższego czasu robię wafle, które smakują jak znany i lubiany przez wszystkich batonik.
Moja rodzina uwielbia wafle z przepisu tak bardzo, że robię je przynajmniej kilka razy w miesiącu. Zrób wafle według mojego przepisu i zaskocz swoją rodzinę. Uwierz mi, że ta słodka przekąska na pewno trafi w ich gust.
Nie zapomnij o tych produktach
Do przygotowania domowych wafli o smaku popularnego batonika będziesz potrzebowała produktów z listy, która znajduje się poniżej. Jest ich sporo, ale to właśnie dzięki nim uda ci się zrobić tak pyszne słodkości na deser dla całej rodziny. Dlatego nie pomijaj żadnego z nich. Sprawdź, czy masz wszystkie potrzebne produkty i zaczynamy. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Moje Domowe Jedzenie, skąd pochodzą zdjęcia zawarte w tym artykule.
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 200 ml mleka
- 100 g cukru
- 30 g kakao
- 150 g herbatników
- 1 puszka masy krówkowej
- 10 cukru waniliowego
- 200 g mleka w proszku
- 50 g solonych orzechów ziemnych
- wafle w arkuszach
Przepis na wafle
Do garnka wlej mleko i włóż kostkę margaryny. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Całość zagotuj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły . Następnie wystudź zawartość garnka.
Do garnka wsyp mleko w proszku oraz bardzo drobno pokruszone herbatniki . Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę i rozdziel ją na trzy miski. Do jednej z nich wsyp kakao i wymieszaj. Do drugiej dodaj solone orzechy ziemne i podobnie jak w przypadku kakao wymieszaj.
Powierzchnię pierwszego wafla posmaruj masą krówkową. Przykryj ją kolejnym waflem, na który równomiernie nałożysz masę z orzechami ziemnymi . Połóż kolejnego wafla i posmaruj go masą kakaową. Rozprowadź ją równomiernie , a następnie przykryj waflem. Posmaruj go białą masą i przykryj arkuszem wafla. J ego wierzch posmaruj masą krówkową i ułóż ostatnią warstwę wafla.
Całość zawiń w folię spożywczą lub aluminiową. Przechowuj w lodówce przez 5 godzin . Po tym czasie wafle pokrój na prostokąty i gotowe. Prawda, że smaczne?