Sałatka Wenecka od Heni jest hitem w moim domu. Podam ją na Wszystkich Świętych zamiast gyrosa
Henia Foks słynie z pieczenia pysznych ciast, ale robi też wyśmienite sałatki. Wypróbowałam przepis tej znanej youtuberki na Sałatkę Wenecką. Przyrządzę ją też na Wszystkich Świętych. Jest lepsza nawet od tak lubianego gyrosa.
Sałatka na Wszystkich Świętych pełna smaku
Szukałam przepisu na sałatkę , którą mogłabym podać na Wszystkich Świętych . Tego dnia po odwiedzeniu cmentarzy rodzina zawsze spotyka się u mnie w domu. Dlatego chcę przygotować kilka smacznych dań. Jednym z nich będzie Sałatka Wenecka. Przepis na nią znalazłam na kanale YouTube Heni Foks.
Recepturę wypróbowałam ostatnio i wyszła mi bardzo smaczna sałatka . Zrobiłam ją z jajek ugotowanych na twardo, marchewek i ryżu. Do tego pyszny sos, który wzbogaca smak tej prostej sałatki. Kilka składników wystarczy, by powstała sałatka , że palce lizać. Przepis możesz zobaczyć na kanale YouTube Henia Foks. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić sałatkę na Wszystkich Świętych?
Składniki:
- 5 marchewek
- 3 jajka na twardo
- 1 szklanka ryżu
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
Przygotowanie sałatki zacznij od ugotowania jajek na twardo i ryżu. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach . Jajka na twardo pokrój i przełóż do miski. Dołóż startą marchewkę i ugotowany oraz przestudzony ryż.
Składniki dopraw solą i pieprzem. Dodaj śmietanę, majonez i odrobinę cukru . Teraz sałatkę bardzo dokładnie wymieszaj. Danie jest już gotowe i można sałatkę podawać.
Sałatka Wenecka, czyli delikatna i smaczna
Sałatka Wenecka z przepisu Heni Foks jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ma delikatny smak i jest pożywna . Przyrządzisz ją z zaledwie kilku składników. Pasuje do wędlin i pieczywa. Polecam każdemu tę recepturę, bo sałatka wychodzi bardzo smaczna.
Podam ją na Wszystkich Świętych i jestem pewne, że będzie smakować mojej rodzinie. Pożywne i proste danie szybko zniknie z talerzy. Pisaliśmy o tym, jak można wykorzystać fusy po kawie w domu. Radziliśmy, jak odpowiednio usmażyć wątróbkę.