Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
Czy w domu da się przyrządzić surówkę jak z restauracji? Taką właśnie robię z młodej kapusty. Surówka ma świeży i jednocześnie wyrazisty smak. Pasuje do niemal wszystkich dań obiadowych.
Surówka z młodej kapusty jak z restauracji
Młoda kapusta jest warzywem, za którym przepadam . Zwykle gotują na obiad, ale ostatnio przyrządzam w innym wydaniu. Robię surówkę z młodej kapusty. Wychodzi znakomicie i smakuje lepiej jak w restauracji.
Oprócz młodej kapusty do surówki dodaję marchewkę, ogórki kiszone i kawałek pora. Całość dopełnia szczypiorek, a surówka czaruje smakiem każdego, kto jej spróbuje . Polecam każdemu przepis na surówkę z młodej kapusty. Poniżej znajdziesz sprawdzoną recepturę.
Jak zrobić surówkę z młodej kapusty?
Składniki:
- ¼ główki młodej kapusty
- 4 ogórki kiszone
- 1 cebula
- biała część pora
- 2 marchewki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- olej
Przygotowanie surówki zacznij od poszatkowania kapusty i starcia marchewki na tarce o dużych oczkach . Cebulę drobno posiekaj, a por pokrój w paski.
Następnie drobno pokrój ogórki kiszone i szczypiorek. Warzywa przełóż do miski, dopraw solą, pieprzem i dodaj olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Surówka najlepsza do obiadu
Surówka z młodej kapusty po przyrządzeniu jest gotowa do podania. Wychodzi pyszna i smakuje nawet lepiej jak w niejednej restauracji . Zrobisz ją w prosty sposób i zjesz z apetytem. Pełna jest witamin i pasuje właściwie do wszystkich dań obiadowych.
Skorzystaj z tego przepisu i przyrządź surówkę z młodej kapusty na wiosenny obiad. Podkreśli smak mięsa, ale będzie też odpowiednia do dań rybnych . Jest tak dobra, że zjesz ją z przyjemnością nawet z kanapką na drugie śniadanie. Pisaliśmy o smacznym patencie na wykorzystanie skórek arbuza w kuchni. Informowaliśmy o promocjach artykułów spożywczych w sieci sklepów Dino.