Pokrój banany i zalej tą masą. Rodzina ciągle prosi mnie o ten deser, robię go w chwilę
![ciasto](https://images.iberion.media/images/1920/ciasto_51c92eb34a.jpg)
Ciasto z tego przepisu zrobisz dosłownie z kilku składników. Potrzebne będą banany, a resztę produktów być może masz w swojej kuchni. Raz- dwa i ciasto na deser będzie gotowe. Jego smak oczaruje domowników.
Ciasto z bananów na deser
U mnie w domu desery cieszą się dużą popularnością. Coś słodkiego po obiedzie to już konieczność. Dlatego zwykle w zanadrzu mam coś pysznego. Ostatnio robię ciasto z bananów i podaję je na deser. Jest niezwykle szybkie wprzygotowaniu i bardzo smaczne.
Wystarczy, że pokroisz banany i zalejesz je apetyczną masę. Potem pieczesz je 40 minut i podajesz ten słodki smakołyk. Ciasto z bananów wychodzi wilgotne, puszyste i pyszne. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Leckere Wochentage. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_30112e4a18.jpg)
Jak upiec ciasto z bananów na deser?
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajko
- ½ szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- ½ szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie ciasta zacznij od pokrojenia bananów na nieduże kawałki. Do miski wbij jajko, wsyp cukier i dokładnie połącz składniki. Wsyp kakao, wlej mleko i dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
Składniki zmiksuj tak, by powstała jednolita, gładka masa. Przygotuj naczynie żaroodporne, ale możesz też użyć formy do ciasta. Na dnie ułóż banany i zalej je tą masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Ciasto z bananami kusi smakiem
Po upieczeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pięknie wyrasta, jest wilgotne i puszyste. Ciasto z bananami będzie idealne na deser po rodzinnym obiedzie. Wypróbuj ten przepis, bo daje pyszny efekt.
Raz-dwa powstaje ciasto pełne bananowo- kakaowego smaku. U mnie w domu już stało się hitem. Taki deser robię szybko, a znika on z talerzy jeszcze szybciej. Pisaliśmy o tym, jak zrobić ogórki małosolne z przepisu babci. Informowaliśmy, który tłuszcz do smażenia jest najlepszy.
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_b8d604ae32.jpg)
![krem z truskawek](https://images.iberion.media/images/origin/krem_z_truskawkek_4603055091.jpg)
![jagodowe babeczki](https://images.iberion.media/images/origin/jagodowe_babeczki_581a630b77.jpg)
![rolada truskawkowa](https://images.iberion.media/images/origin/deser_z_truskawek_e8b2b1135e.jpg)
![malinowa chmurka](https://images.iberion.media/images/origin/malinowa_chmurka_394f6e4b3d.jpg)
![deser truskawkowy](https://images.iberion.media/images/origin/deser_truskawkowy_7571190674.jpg)
![owoce](https://images.iberion.media/images/origin/owoce_1f4bc766ea.jpg)
![zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_ef10be88a8.jpg)
![Lidl](https://images.iberion.media/images/origin/Lidl_672549ec03.jpg)
![płatki owsiane z jogurtem](https://images.iberion.media/images/origin/IMG_5100_1_9c458437e3.jpeg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_ce7575399a.jpg)
![danie na kolacje](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_753c7b803f.jpg)
![sernik na zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_38609e143e.jpg)
![bułeczki](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d95b5a7f45.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![szakszuka](https://images.iberion.media/images/origin/szakszuka_b63ea74e19.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_69010fa67b.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![faszerowane papryki](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowane_papryki_20f3c1c9b1.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_8d9ebde672.jpg)
![biały chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/bialy_chlodnik_96bc7d036a.jpg)
![ciasto agrestowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_agrestowe_c851654b9d.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![jagodzianki i siostra Anastazja](https://images.iberion.media/images/origin/jagodzianki_c4d24c960d.jpg)
![dżem z agrestu na kanapkach](https://images.iberion.media/images/origin/dzem_agrest_6cfb11f21c.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_4b11152d82.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![ogórki gruntowe](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gruntowe_a818a8421a.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_rabarbarem_24a5090247.jpg)
![ślimaczki z ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/slimaczki_z_ciasta_francuskiego_e033fcfa3f.png)
![placki ziemniaczane](https://images.iberion.media/images/origin/placki_ziemniaczane_6c1b5d4c53.png)
![ciasto drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_9b44f88675.jpg)
![Ogórki małosolne](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_12_7531fc78ba.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![bańki mydlane](https://images.iberion.media/images/origin/b1_678ddbf94e.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)