Surówka z białej kapusty lepsza niż z restauracji. Wystarczy 1 charakterny dodatek
Surówka z białej kapusty jak z restauracji jest prostym dodatkiem do obiadu, który posmakuje każdemu. Kapusta, marchewka, chrzan, majonez i śmietana są jedynymi składnikami. Tarty chrzan podkreśla smak surówki i dodaje jej charakteru.
Surówki są niezbędnym elementem każdego obiadu. Świeże warzywa doskonale podkreślają smak dań głównych i dobrze łączą się z każdym rodzajem mięsa, rybami i potrawami wegetariańskimi. Jedną z szybszych i wyrazistych surówek jest surówka z białej kapusty jak z restauracji.
Przygotowanie surówki z białej kapusty jak z restauracji jest banalnie proste. Wystarczy, że poszatkujesz kapustę, zetrzesz na tarce marchewkę i dodasz 3 składniki , które z pewnością masz w domu. Surówka doprawiona tartym chrzanem, majonezem i kwaśną śmietaną dosłownie rozpływa się w ustach.
Do surówki z białej kapusty jak z restauracji wykorzystaj kawałek chrzanu lub gotowy chrzan w słoiczku. Zrezygnuj z kupowania gotowego sosu chrzanowego. Taki sos będzie o wiele smaczniejszy i zdrowszy, kiedy zrobisz go samodzielnie. Gotowe produkty nie mają tak wyraźnego aromatu i zawierają dużo konserwantów.
Surówka z białej kapusty z dodatkiem chrzanu
Składniki:
-
pół główki kapusty białej
-
3 łyżeczki tartego chrzanu
-
3 marchewki
-
łyżka majonezu
-
łyżka śmietany 18%
-
sól, pieprz
Błyskawiczna surówka do obiadu. Smakuje jak z restauracji
Kapustę poszatkuj i przełóż do miski. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa połącz, dodaj chrzan, śmietanę, majonez i dokładnie wymieszaj.
Surówkę dopraw do smaku solą, pieprzem i podaj. Do obiadu koniecznie przygotuj również surówkę z czerwonej kapusty oraz surówkę z pora z jabłkiem
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Jajka sadzone zrobisz bez kropli tłuszczu. Fit wersja smakuje 100 razy lepiej
-
Ryba po grecku bez grama ryby? Niebywałe, czym ją można zastąpić, absolutny hit
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama