Sypię dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Wychodzą puszyste i lekkie jak obłok
Lubisz racuchy? Zrób je tak, by wyszły puszyste i lekkie jak obłok. Taki efekt uzyskasz dzięki temu przepisowi. Tajemnica wyjątkowej puszystości tkwi w jednym składniku. Być może masz go w swojej kuchni.
Racuchy, czyli lekkość i puszystość na talerzu
Racuchy są daniem , które po prostu uwielbiam. Delikatnie słodkie, ale przede wszystkim lekkie i puszyste. Nawet z wyglądu przypominają obłok, który płynie po błękitnym niebie . Właśnie takie racuchy podaję na obiad. Rodzina też się nimi zajada, a każdy, kto skosztuje tego lekkiego dania, prosi o przepis .
Chętnie się nim dzielę, bo gwarantuje lekkie i puszyste racuchy. Wychodzą, że palce lizać. Swą puszystość zawdzięczają budyniowi, który mieszam z innymi produktami. Polecam przepis, który sprawi, że odkryjesz racuchy na nowo. Poniżej znajdziesz sprawdzoną recepturę na to znakomite danie .
Jak zrobić racuchy z budyniem?
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 4 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 szklanka mleka
- olej do smażenia
Przygotowanie dania zacznij od wsypania mąki do miski, wbicia jajek, wsypania cukru pudru, proszku do pieczenia i budyniu . Stopniowo wlewaj mleka i składniki miksuj. Powinna powstać gładka i dość gęsta masa.
Teraz rozgrzej olej na patelni, nakładaj porcje ciasta i smaż z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyjmuj racuchy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym . W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.
Racuchy najlepsze na obiad i na deser
Racuchy z dodatkiem budyniu wychodzą wyjątkowo puszyste i lekkie. Mają delikatnie słodki smak. Możesz podać je z dodatkiem śmietany, musu jabłkowego lub jogurtu . Będą pyszną propozycją na obiad. Chętnie zjedzą je mali i duzi smakosze.
Racuchy smakują też na zimno i pasują jako deser do kawy. Prosta receptura gwarantuje pyszny efekt . Polecam każdemu ten przepis , bo wielokrotnie go wypróbowałam. Pisaliśmy o tym, jak zrobić najlepszą surówkę do mielonych. Podawaliśmy też przepis Tomasza Strzelczyka na znakomite żeberka.
Źródło: smaker.pl