Ciasto czarny las to pyszny tort czekoladowy na kakaowym biszkopcie, przełożony wiśniami i kremem czekoladowym. Całe ciasto otulone jest kremem śmietanowym i wiórkami czekoladowymi, wygląda przepysznie, smakuje jeszcze lepiej. Poznaj przepis na ciasto czarny las, idealne do kawy i na torcik urodzinowy.Ciasto czarny las to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, słodka czekolada przełamana jest aksamitną śmietanką i kwaśną wiśnią sprawiając, że wszyscy docenią jego złożony i rewelacyjny smak. Ciasto czarny las jest proste w przygotowaniu, możesz je więc zrobić zarówno na urodziny i wizytę gości, jak i słodką niespodziankę dla całej rodziny w weekend.Doskonały biszkopt upieczesz, kiedy wszystkie składniki na ciasto będą w temperaturze pokojowej. Po upieczeniu nie wyjmuj od razu biszkoptu z piekarnika, zostaw go na pół godziny w piekarniku, następnie uchyl lekko drzwi i zostaw na kolejne 15 minut, dopiero później wyjmij ciasto i przekrój na dwa blaty.Gwałtowna zmiana temperatury sprawi, że biszkopt popęka i opadnie, dlatego też należy studzić go stopniowo. Najlepsze i gęste kremy uzyskasz z mocno schłodzonej śmietany i serka mascarpone. Ciepła śmietana rozwarstwi się podczas ubijania. Ciasto czarny las może konkurować jednie z tortem piernikowym z wiśniami- tu poznasz przepis na doskonały tort piernikowy, idealny w chłodne, zimowe dni.
Makowiec sułtański siostry Anastazji to doskonałe ciasto w chłodne, jesienne i zimowe dni. Masa makowa z bakaliami, olejkiem migdałowym i skórką pomarańczową rewelacyjnie łączy się z kruchym ciastem, tworząc pyszny deser, zarówno do kawy, jak i na święta. Poznaj przepis na makowiec sułtański siostry Anastazji.Makowiec sułtański, czyli makowiec bez zawijania oblany polewą czekoladową i udekorowany orzechami włoskimi wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Delikatna, aromatyczna i bogata w bakalie masa makowa po upieczeniu jest wilgotna i pyszna.Ciasto na makowiec to kruche, delikatne ciasto o słodkiej, waniliowej nucie. Ciasto po wyrobieniu uformuj w dwie kule i wstaw do lodówki na 30 minut, aby dobrze się schłodziło, wtedy po upieczeniu będzie jeszcze smaczniejsze.Do makowca zrób domową polewę czekoladową bez masła, jest idealna do ciasta, aksamitna i gęsta. Słodka polewa nadaje ładnego wykończenia i nadaje mocnego, czekoladowego smaku. Ciasto udekoruj dodatkowo orzechami włoskimi. Siostra Anastazja słynie z pysznych ciast, w tym artykule dowiesz się, jak zrobić ciasto "wesoły słonecznik" z pieczonymi słonecznikiem i polewą czekoladową, czyli prosty i smaczny deser do kawy.
Tort wiśniowo-czekolady to pomysł zarówno na wspaniałe ciasto urodzinowe, jak i słodki i doskonały w smaku deser dla całej rodziny i przyjaciół. Tort prezentuje się rewelacyjnie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdź, jak zrobić wyśmienity tort wiśniowo-czekoladowy.Nie ma chyba lepszego połączenia niż czekolada i wiśnie. Tort upieczony na ciemnym, kakaowym biszkopcie jest wysoki i puszysty. Biszkopt nasączony likierem wiśniowym jest wilgotny, a przełożony gęstą i aksamitną masą czekoladową i konfiturą z wiśni tworzy jeden z najlepszych deserów, jakie jadłam.Tort wiśniowo-czekoladowy to szybkie ciasto, które zrobisz zarówno na urodziny, jak i na wyśmienity deser do kawy w weekend. Biszkopt, mimo tego, że prosty w przygotowaniu, wymaga odpowiedniego studzenia, żeby nie opadł i nie popękał. Nie wyciągaj od razu biszkoptu z piekarnika, pozwól mu stygnąć półtorej godziny w środku, dzięki czemu będziesz miał pewność, że ciasto będzie puszyste i dobrze wyrośnięte.Z totem wiśniowo-czekoladowym konkurować mogą jedynie dwa ciasta: tort piernikowy i tradycyjny sernik wiedeński. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić korzenny tort piernikowy z wiśnią. Tutaj natomiast poznasz przepis na puszysty sernik z polewą czekoladową.
Lubicie czekoladę? A ciasto czekoladowe? My też. Ostatnio odkryliśmy doskonały przepis na ten przysmak, którym chętnie się z wami podzielimy. Receptura jest zaskakująca, bo przewiduje dodatek octu. A wiecie, dlaczego warto dodać do ciasta czekoladowego ocet? Bez obaw, wyjdą z tego same korzyści.Ciasta czekoladowe potrafią smakować. Zwłaszcza jeśli są miękkie, wilgotne i rozpływają się w ustach. Prawdziwe ciasto czekoladowe zawiera dodatek czekolady. Jednak to z dodatkiem kakao w niczym nie ustępuje mu smakiem. Wszak czekolada zawiera kakao. Dziś zdradzimy wam przepis na szybkie i smaczne ciasto czekoladowe z octem.
Jeśli jesteście wielbicielami batonika Kinder Pingui, z pewnością zachwycicie się naszym ciastem. Dziś powiemy wam, jak zrobić rozkoszne jak ukochany batonik ciasto Kinder Pingui. Nie brakuje w nim czekolady i bitej śmietany, a całość jest tak delikatna i pyszna, że rozpływa się w ustach. Słynne batoniki i słodkości są często doskonałą inspiracją dla cukierników i wielbicieli łakoci. Znacie już z pewnością ciasto Snickers, Kinder Bueno, Milky Way czy Rafaello. Dziś zaprezentujemy wam przepis na delikatne i rozpływające się ciasto przygotowane na wzór batonika Kinder Pingui.Jak apetycznie wygląda to ciasto, możecie zobaczyć na prezentowanym zdjęciu. Pochodzi ono z kanału Cookrate-Cakes na YouTube. Prawda, że od razu chce się je zjeść?
Ciasto prince polo to pyszne, delikatne, czekoladowe ciasto dla całej rodziny. Pyszny, ciemny biszkopt, masa budyniowa z wafelkami i blat z orzechami i wiórkami kokosowymi oblane polewą czekoladową. Poznaj przepis na ciasto prince polo z pysznymi, klasycznymi wafelkami.Ciasto prince polo jest ciastem mocno czekoladowym, lekko chrupiącym, o wyraźnym smaku orzechów, wiórek kokosowych. Biszkopt kakaowy przełożony kruchym blatem z wafelków i delikatnym, czekoladowym kremem budyniowym. Ciasto oblej polewą czekoladową, która świetnie łączy się z całym deserem.Kakaowy biszkopt jest puszysty, wyrośnięty i niezwykle smaczny. Pamiętaj, aby nie wyjmować z piekarnika ciasta od razu po upieczeniu. Gwałtowna zmiana temperatury może spowodować powstanie zakalca lub opadnięcie ciasta. Ciasto prince polo jest wyśmienitym ciastem, które zachwyci swoim smakiem każdego łasucha i miłośnika słodkości.Przygotuj również szybkie ciasto bez pieczenia- tu poznasz przepis na szybkie i mocno orzechowe ciasto Snikers, lepsze niż batonik.
Ciasto chałwowe siostry Anastazji to genialne połączenie ciasta kakaowego, kokosa, jabłek z cynamonem i chałwy. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a jego przełamane smaki zachwycą całą rodzinę. Sprawdź, jak zrobić pyszne ciasto chałwowe siostry Anastazji.Ciasta siostry Anastazji od lat zachwycają wszystkich swoim złożonym, niebanalnym smakiem i apetycznym wyglądem. Jednym z takich ciast jest ciasto chałowe na kruchym, kakaowym spodzie przełożone wiórkami kokosowymi i jabłkami z cynamonem. Całe ciasto oblane jest polewą z chałwy kakaowej i czekolady deserowej. Ciasto chałwowe, mimo, iż złożone z kilku warstw i wielu składników, jest ciastem prostym do zrobienia. Wystarczy, że przygotujesz wcześniej wszystkie masy i wylejesz je w odpowiedniej kolejności na blachę. Ciasto będzie gotowe po 50 minutach pieczenia. Polewę z chałwy i czekolady przygotuj w kąpieli wodnej, aby się nie przypaliła i nie straciła smaku.szukasz pomysłu na warstwowe, smaczne ciasto? Tu poznasz przepis siostry Anastazji na ciasto z jabłkami przełożone orzechami i oblane polewą czekoladową.
Blok czekoladowy był niegdyś deserem, który każdy pochłaniał w ogromnych ilościach. Doskonały smak i sposób na recykling słodyczy, których nikt nie chciał już jeść, sprawiały, że blok był bardzo popularny. Nasze babcie dodawały do niego mleko w proszku, co poprawiało smak oraz konsystencję ciasta. Niżej pokazujemy dokładny przepis. Blok czekoladowy smakuje praktycznie każdemu łasuchowi bez względu na wiek. Starsze pokolenia go uwielbiają, bo mają do niego sentyment, a młodsze przygotowują z ciekawości. Chcą bowiem sprawdzić, czy starsi faktycznie mają rację. Finalnie wszyscy zachwycają się jego smakiem. Dużym atutem bloku jest jego niewielka cena, ponieważ zazwyczaj wykorzystuje się produkty, które już są w kuchni. Zleżała czekolada czy ciasteczka nie zachęcają w swojej podstawowej formie do jedzenia - wystarczy je jednak dodać do bloku, aby nadać im drugą młodość.
Zostało ci trochę świątecznych ciast? Z pewnością nie są już tak świeże i smaczne, jak kilka dni temu. Zamiast jednak je wyrzucać, przerób je na pyszny smakołyk. Zobacz, jak zrobić domowe bajaderki z pozostałości po świątecznych ciastach. Te ciasteczka zjesz ze smakiem. Bajaderki można kupić w cukierni, bo są doskonałym sposobem na przetworzenie lekko podsuszonych już ciast. Dzięki temu mniej się marnuje. Jednak przygotowanie tych ciastek jest na tyle proste, że możesz je też zrobić w domu. Wymieszaj pokruszone ciasta z kilkoma dodatkami, uformuj z nich kulki i obtocz w ulubionych składnikach. Otrzymasz pyszne ciacha.
Szukasz pomysłu na niecodzienne ciasto? Przygotuj ciasto popapraniec z makiem, wiórkami kokosowymi, masą budyniową, orzechami i dżemem porzeczkowym. Połączenie wielu smaków sprawi, że ciasto zniknie w oka mgnieniu. Sprawdź, jak upiec ciasto popapraniec- krok po kroku.Ciasto popapraniec swoją nazwę zawdzięcza połączeniu wielu smaków. Sam blat pieczony jest z trzech warstw: kokosowej, kakaowej i makowej. Ciasto przełożone jest delikatną masą budyniową, która przełamana jest nalewką i dżemem porzeczkowym, orzechami włoskimi i polewą czekoladową.Ciasto, mimo sporej ilości składników, jest prostym ciastem i szybkim w przygotowaniu. Do ciasta przygotuj domową polewę czekoladową. Popapraniec najlepiej smakuje schłodzony, oprószony wcześniej wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi. Jeśli chcesz przygotować ciasto z suchym makiem, koniecznie ugotuj go i zmiel przed pieczeniem. Gotowa masa makowa nie wymaga już mielenia. Wszystkie składniki do ciasta muszą mieć temperaturę pokojową, zimne masło rozwarstwi krem budyniowy. Jeśli szukasz pomysłu na niecodzienne i zjawiskowe ciasto- tu poznasz przepis na sernik z kulkami orzechowymi i polewą, idealny do kawy i na spotkanie z przyjaciółmi.
Dobre ciasto czekoladowe może być idealnym ukoronowaniem szykownego obiadu dla całej rodziny lub najbliższych. Wiele receptur jest dość skomplikowanych, dlatego tym razem pokazujemy przepis na banalnie proste i szybkie ciasto. W smaku jest intensywnie czekoladowe i aromatyczne, a dzięki dodaniu jednej łyżeczki proszku do pieczenia uzyskuje lekkość, jak chmurka. Ciasto czekoladowe kojarzy się większości z amerykańskim brownie, czyli niewyrastającym ciastem o wilgotnym środku i chrupiącej otoczce. Nie zawsze można mieć ochotę na takie wypieki, więc jeśli pragniesz wgryźć się w puszyste, a zarazem intensywne ciasto, nie mogłeś trafić lepiej. W składnikach zawarta jest gorzka czekolada, która znajduje się tam nie bez powodu. Całe ciasto jest bardzo słodkie, więc dodanie mlecznej tabliczki przesłodziłoby deser, a gorzka czekolada miło kontrastuje. Jest także specyficzną niespodzianką - zaraz po upieczeniu czekolada jest roztopiona, więc przepięknie wycieka po rozkrojeniu.
Jeśli lubicie sernik, zdradzimy wam przepis na najszybszy z możliwych. Dzięki temu nawet jeśli dysponujecie małą ilością czasu, własnoręcznie przygotujecie na święta sernik z rodzynkami. Ten puszysty i delikatny deser z pewnością spotka się z uznaniem waszych najbliższych. Naprawdę warto go upiec. Przepisów na sernik jest naprawdę dużo. Niektóre przewidują jego pieczenie na kruchym cieście. Inne są czystą masą serową. No może tak jak nasz, masą serową z dodatkiem rodzynek. Gdy polejecie ten delikatny deser polewą czekoladową, zamieni się w niezwykle apetyczny łakoć.
Piernik jest typowym ciastem bożonarodzeniowym. Pachnący korzennymi przyprawami kusi domowników i gości i wprowadza świąteczną atmosferę. Dziś podamy wam przepis na piernik bez pieczenia. Będzie niecodzienny, zdrowy i bez dodatku cukru. Z pewnością się w nim rozsmakujecie.Tradycyjny piernik jest ciastem dość ciężkim, za sprawą dodatku miodu i bakalii. Ciasto na niego długo leżakuje, zyskując na smaku w miarę dojrzewania. Piecze się też pierniki miękkie i puszyste, na zasadzie ciasta ucieranego z dodatkiem korzennych przypraw. My jeszcze bardziej ulepszyliśmy recepturę na piernik i odeszliśmy całkowicie od pieczenia. Co więcej, nasz piernik nie ma dodatku cukru, nie zawiera też żadnych niezdrowych składników.
Biedronka kusi przedświątecznie. Czym? Oferuje sporo produktów, które przydadzą się w czasie Wigilii i Świąt. Jednak najatrakcyjniejszy wydaje się voucher za karpia, który otrzymasz w Biedronce. Koniecznie wybierz się do tego sklepu dziś lub jutro, a nie pożałujesz.Święta Bożego Narodzenia kosztują nas zawsze sporo. W tym roku, po licznych podwyżkach, wydamy na nie naprawdę dużo. Zamiast więc przepłacać, warto skorzystać z okazji i kupić najpotrzebniejsze produkty o wiele taniej. Wystarczy wybrać się do sieci sklepów Biedronka. Tam właśnie trwa festiwal przedświątecznych okazji.
Jeśli lubisz ciasta, przy których jest mało pracy, a efekt szybko znika z talerzyków, mamy słodką propozycję. Przygotuj Krówkę ze słonymi krakersami i kremem bez pieczenia. Doskonale smakuje i nigdy nie zawodzi. Bez ryzyka przypalenia i zakalca. Jeśli masz w kuchennych zapasach herbatniki, krakersy, puszkę masy kajmakowej i trochę mlecznych produktów, możesz przygotować pysznego przekładańca. W sumie, kolejność w jakiej ułożysz poszczególne warstwy, nie ma większego znaczenia. By jednak całość dobrze się trzymała, kładź na przemian mokre warstwy i ciastka.
Ciasta bez pieczenia są proste i szybkie w przygotowaniu. Często wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, by na waszych stołach zagościł lekki, puszysty i cudowny w smaku deser. Dajcie się skusić pysznemu połączeniu kakao, śmietany i wafelków. Zróbcie Grześka już dziś. Znacie z pewnością klasyczne desery bez pieczenia takie jak tiramisu czy snickers. Tym razem, zainspirowani przepisem z kanału na YouTube Przepiski, połączymy bitą śmietanę i dobrze wam znane wafelki czekoladowo-kakaowe Grześki. Razem będą smakować wyśmienicie, a dżem porzeczkowy pysznie przełamie słodycz deseru. Recepturę znajdziecie również na wspomnianym kanale, skąd również pochodzi zdjęcie wykorzystane w artykule.
Ciasto wuzetka to pyszne, czekoladowe ciasto przełożone puszystym kremem śmietanowym i polane polewą czekoladową. Delikatny krem genialnie łączy się z wyraźnymi, kakaowymi blatami tworząc jeden z lepszych deserów do kawy i na większe uroczystości. Poznaj tradycyjny przepis na ciasto wuzetka.Wuzetka jest ciastkiem, które kupisz w każdej cukierni, możesz jednak przygotować je samodzielnie i cieszyć się doskonale wypieczonymi blatami i jeszcze lepszym smakiem. WZ to ciastko, które wprost rozpływa się w ustach, przygotuj je na weekend lub spotkanie z przyjaciółmi, a wszyscy będą zachwyceni.Ciasto kakaowe jest bardzo wyraźne w smaku, wilgotne i dobrze wyrośnięte. Pamiętaj, aby nie nastawiać piekarnika na termoobieg, ponieważ wysuszysz blaty i nie będą już tak smaczne. Bitą śmietanę zawsze ubijaj z mocno schłodzonej, tłustej śmietany, najlepiej 36%. Kwaśna lub ciepła śmietana skiśnie lub zważy się podczas ubijania.Ciasto czekoladowe smakuje równie dobrze, kiedy połączysz je z masą serową. Tu poznasz przepis na marmurkowe ciasto czekoladowe z serem, idealne do kawy i rozgrzewającej, zimowej herbaty.
Makowiec na kruchym cieście siostry Anastazji to jeden z podstawowych, świątecznych wypieków. Tradycyjny makowiec z bakaliami, olejkiem migdałowym i skórką pomarańczową wychodzi za każdym razem, jest dobrze wyrośnięty i smakuje doskonale. Poznaj przepis na makowiec na kruchym cieście siostry Anastazji.Mak jest świetnym dodatkiem do ciast i dań wigilijnych. Kutia z makiem i bakaliami to obowiązkowa potrawa na moim stole. Z maku przygotujesz również przepyszne wigilijne pierogi, ciasta makowe i jedno z najlepszych, świątecznych ciast- makowiec. Makowiec, niezależnie od tego, czy tradycyjny na kruchym spodzie, czy zawijany, zawsze smakuje rewelacyjnie.Makowiec na kruchym cieście siostry Anastazji jest prostym, klasycznym makowcem, którego przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, a wychodzi doskonale za każdym razem. Przed pieczeniem koniecznie dwukrotnie zalej wrzątkiem mak i zmiel go dokładnie w maszynce, aby był delikatny. Do makowca wykorzystaj ulubione bakalie, np. rodzynki, orzechy włoskie, migdały. Zetrzyj również skórkę z pomarańczy i dodaj do masy makowej, aby dodatkowo podbić jej smak. Przed dodaniem skórki do ciasta również sparz ją wrzącą wodą, następnie odsącz. Drugim podstawowym ciastem świątecznym jest sernik. Tu poznasz przepis na obłędny, puszysty sernik wiedeński od siostry Anastazji.
Ciasto z jabłkami i orzechami siostry Anastazji to ciasto wprost idealne na Boże Narodzenie. Wypiek przekładany jest orzechowymi biszkoptami, masą budyniową i kruchym, drożdżowym plackiem z jabłkami z cynamonem. Całość polana jest aksamitną polewą czekoladową. Poznaj przepis na wyjątkowe ciasto z jabłkami i orzechami siostry Anastazji. Szukasz pomysłu na oryginalne ciasto na święta? Doskonale trafiłeś. Warstwowe ciasto siostry Anastazji zachwyci swoim smakiem i wyglądem całą rodzinę i gości. Ciasto ma wyraźny, orzechowy smak przełamany masą budyniową. Całość uzupełniona jest o tarte jabłka z cynamonem zapieczone w kruchych, drożdżowych plackach.Ciasto z jabłkami i orzechami siostry Anastazji z dnia na dzień nabiera lepszego smaku, jest więc ciastem, które się nie psuje i nie wymaga przechowywania w lodówce, wystarczy suche i ciemne miejsce, abyś cieszył się jego wyjątkowym smakiem przez wiele dni.Jeśli szukasz pomysłu na niecodzienne ciasto na święta- tu poznasz przepis na doskonały tort makowy, idealny zarówno na świąteczny stół, jak i do kawy w chłodne, zimowe poranki.
Zbliżają się mikołajki. Nic tak nie umili tego czasu dzieciom, jak wyjątkowy deser. Zaskoczcie je pysznymi babeczkami z czekoladą w kształcie reniferów. Kilka składników i odrobina cierpliwości zaowocują pięknymi przysmakami, które w pamięci podopiecznych pozostaną na długo. Desery czekoladowe smakują chyba każdemu. Ten smakołyk może stanowić bazę do wielu ciast np. piankowego bez pieczenia. Często stanowi też pyszny dodatek tak jak w przypadku tych racuchów. W Mikołajki polecamy wrzucić trochę czekolady do ciasta na muffiny i udekorować je pysznym kremem kakaowym ze śmietanką. Zatopimy w nim inne rarytasy. Będzie smacznie i pięknie.
Kandyzowana skórka z pomarańczy jest popularnym dodatkiem do ciast i wielu deserów, szczególnie w okresie około świątecznym. Nie warto jednak kupować jej w sklepie - zamiast tego polecamy przygotowanie jej samodzielnie, co jest procesem prostym i tanim. W taki sposób można łatwo kontrolować zawartość cukru, a także mieć pewność, że w skórce nie znajdują się żadne chemiczne dodatki. Kandyzowana skórka z pomarańczy najczęściej wykorzystywana jest jako element dekoracyjny bądź nadający smak wypiekom czy deserom. Można z niej również zrobić prostą i szybką przekąskę, maczając ją w roztopionej czekoladzie. Większość z nas wyrzuca skórkę po obraniu owocu, jednak smak domowego kandyzowanego łakocia jest zbyt dobry, aby pozwolić sobie na takie marnotrawstwo. W 100 gramach skórki kandyzowanej znajduje się około 300 kalorii, jednak rzadko je się jej aż tyle. Niewielkie ilości w zupełności wystarczają, aby ozdobić lub doprawić ciasto, a jej właściwości są na tyle duże, że można pozwolić sobie na nią od czasu do czasu. Taka skórka poprawia metabolizm, łagodzi kaszel, nerwowość, wspomaga organizm przy wymiotach, czkawce, osteoporozie, a także obniża cholesterol.
Już dziś Biedronka rusza z nową ofertą. Sprawdź, co smacznego i okazjonalnego czeka nas w tej sieci od czwartku. Przejrzyjcie wraz z nami najnowszą gazetkę sklepu i wyruszcie po tańsze zakupy. Wiele promocji, aż się prosi, by z nich skorzystać. Sieć sklepów Biedronka z myślą o swoich klientach regularnie przygotowuje korzystne oferty. Jeśli więc czekają cię większe zakupy, może warto udać się po nie właśnie do Biedronki? Prezentujemy najlepsze promocje produktów spożywczych.
Ciasta bez pieczenia cieszą się popularnością. Nic dziwnego skoro często jesteśmy w stanie przyrządzić je bardzo szybko, a smakują obłędnie. Ciasto, które wam proponujemy, przekładane będzie delikatną masą na bazie serka mascarpone i śmietanki, którą uzupełnimy pysznym kremem krówkowym. Nikt się nie oprze tak wspaniałemu połączeniu smaków Nie każdemu pieczenie ciast przychodzi z łatwością. Ratunkiem dla takich osób są przepisy na desery bez pieczenia. Po cudownych smakołykach proponowanych przez Jakuba Kuronia czy siostrę Anastazję przyszedł czas na recepturę na ciasto krówkowe. Masa, którą przełożymy herbatniki, zawiera śmietankę i mascarpone. Będzie zatem delikatna i kremowa. Ciasto szybko zniknie, bo jest po prostu pyszne.
Ciasto czekoladowe zazwyczaj kojarzy się z koniecznością pieczenia, jednak poniższa receptura pokazuje, że bez piekarnika również można przygotować coś pysznego. Każdy, kto spróbuje tego deseru, natychmiast się w nim zakocha, gdyż składa się z aż 3 rodzajów czekolady pod postacią delikatnego musu. Jeśli więc chcesz zaimponować swoim gościom kulinarnymi umiejętnościami, ciężko o lepsze ciasto. Planujesz niedługo urządzić przyjęcie i chcesz podać swoim gościom na deser czekoladowe ciasto, jednak piekarnik odmówił posłuszeństwa i przestał działać? Na ratunek przychodzi banalnie prosty przepis, który prezentujemy niżej. Dzięki niemu zrobisz efektownie wyglądające ciasto o jeszcze lepszym smaku. Ciasto złożone z trzech rodzajów musu wyróżnia wyjątkowa gładkość i delikatność. Najlepszym kompanem tego ciasta jest mocno zaparzona kawa, która przełamuje słodycz i jeszcze bardziej zwiększa przyjemność z jedzenia. Dobrym pomysłem jest również wsypanie szczypty kawy rozpuszczalnej do musu, dzięki czemu smak czekolady będzie bardziej intensywny.
Krem czekoladowo-orzechowy z mascarpone i śmietanką kremówką genialnie smakuje z puszystym ciastem czekoladowym. Krem ma wyraźną nutę Nutelli, jest słodki, kremowy i mocno czekoladowy. Poznaj przepis na najlepszy krem do przełożenia ciasta czekoladowego.Ciasto czekoladowe przełożone aksamitnym kremem orzechowo-czekoladowym z mascarpone i śmietanką smakuje obłędnie. Czekoladowy placek przełożony najlepszym kremem do ciasta będzie hitem na Twoim stole i każdy będzie prosił o dokładkę. Kremem przełożysz również brownie, a także możesz go wykorzystać do przygotowania czekoladowego sernika na zimno.Mocno orzechowy krem z wyczuwalną nutą czekolady podbije serca wszystkich łasuchów. Jeśli chcesz przygotować tort czekoladowy, pierwszy blat wysmaruj kwaśną konfiturą wiśniową, połóż drugi blat, następnie wysmaruj go kremem orzechowym. Do przygotowania kremu wykorzystaj mocno schłodzoną śmietankę oraz mascarpone. Ciepła śmietana skiśnie podczas ubijania. Jeśli szukasz pomysłu na krem do ciasta- tu poznasz przepis na genialny krem z masłem orzechowym.
Puszysty, delikatny sernik jest uwielbianym przez wszystkich ciastem pieczonym na święta, większe uroczystości, a także jako pyszny deser do kawy. Polany mocno czekoladową, aksamitną polewą wprost rozpływa się w ustach i za każdym razem błyskawicznie znika z talerzy. Poznaj przepis na gęstą, plastyczną polewę czekoladową na sernik.Nie ma lepszego ciasta od pieczonego, puszystego sernika z polewą czekoladową. Delikatne ciasto oblane czekoladą jest tak genialne, że nigdy nie kończę na jednym kawałku. Polewa przygotowana z masła, śmietanki i tabliczki gorzkiej czekolady jest aksamitna i szybko zastyga na cieście, a dzięki plastycznym właściwościom nie kruszy się podczas krojenia. Polewa czekoladowa doskonale sprawdzi się również do sernika na zimno i babeczek serowych. Polewę przygotowuję z gorzkiej, deserowej czekolady o zawartości kakao minimum 70%. Jeśli jednak wolisz słodszą wersję, przygotuj polewę z połączenia gorzkiej i mlecznej czekolady. Zarówno śmietanka, jak i masło muszą mieć temperaturę pokojową, zimna śmietana może się zważyć i rozwarstwić polewę.Z puszystym sernikiem może konkurować jedynie szarlotka z kruszonką. Tu poznasz przepis na błyskawiczne, kruche ciasto z musem jabłkowym, doskonałe do kawy.
Ciasto rafaello jest słodkim i jednocześnie delikatnym ciastem, które skradnie serce każdemu łasuchowi. Delikatny biszkopt lub herbatniki przełożone kremem na bazie śmietanki, czekolady i wiórków kokosowych smakuje tak dobrze, że z pewnością sięgniesz po dokładkę. Poznaj przepis na wyśmienity krem do ciasta rafaello.Krem do ciasta rafaello z białej czekolady, słodkiej śmietanki, kokosu i migdałów to jednej z najlepszych kremów do ciast. Jest słodki, delikatny, puszysty, jest doskonały. Aby krem wyszedł idealnie, wykorzystaj mocno schłodzoną śmietankę, aby dobrze się ubiła. Czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej musi być chłodna zanim dodasz ją do bitej śmietany. Gorąca czekolada zważy krem.Ciasto rafaello możesz przygotować na dwa sposoby: możesz przełożyć kremem puszysty biszkopt lub zrobić ciasto na zimno na spodzie z herbatników. Każda wersja smakuje obłędnie, kiedy dodasz do niej puszysty, kokosowo-migdałowy krem z białą czekoladą. Ciasto z kremem rafaello możesz przełożyć dodatkowo konfiturą z wiśni, aby przełamać słodki smak.
Z pewnością suflet nie należy do grona deserów, które cieszą się w Polsce dużą popularnością. Idealny specjał powinien charakteryzować się płynnym środkiem. Z naszym przepisem z pewnością uda Ci się osiągnąć pożądany efekt. Suflet zaskakuje wybornym smakiem, który na długo pozostaje w pamięci.Smakowity suflet można przygotować bez najmniejszych problemów. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy pamiętać o kilku istotnych detalach. Dzięki nim deser zachwyci najbliższych fantastycznym płynnym wnętrzem.