Błyskawiczne ciasto bez pieczenia przygotujesz w zaledwie 8 minut. Włoskie ciasteczka biszkoptowe, krem z mascarpone i białej czekolady, krem z czekolady deserowej i oryginalne kakao to połączenie, które zachwyci każdego łasucha.Przepisy na ciasta bez pieczenia podbijają Internet. Nic dziwnego, ciasta, których nie trzeba piec są naprawdę szybkie w przygotowaniu i gotowe po około godzinie- dwóch. Tak przygotowywane desery są mocną konkurencją dla tradycyjnych wypieków.Ciasto bez pieczenia sprawdzi się zarówno do kawy w spokojny, upalny weekend, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi, czy w rodzinnym gronie. Deser na włoskich biszkoptach znika jeszcze tego samego dnia- jest pyszny, a kremy są puszyste jak chmurka, przez co każdy prosi o dokładkę.Ciasteczka włoskie musimy delikatnie nasączyć, najlepiej w mleku, ale możemy wykorzystać również zimną herbatę czarną. Po nasączeniu biszkopty stają się miękkie, lepiej łączą się z kremem i znacznie łatwiej się później kroją.
Masz ochotę na smaczne schłodzenie? Przygotuj proste i pyszne domowe lody czekoladowe z 5 składników. Zapomnij o kupnych, gotowych produktach. Lody zrobione według naszego przepisu zawierają tylko naturalne składniki, są kremowe i ciężko przestać je jeść. Do przygotowania domowych lodów wcale nie jest niezbędna specjalna maszynka. Tak naprawdę wystarczy zamrażarka. Przy pomocy tego urządzenia z kilku składników szybko wyczarujecie chłodzący deser. Dziś proponujemy wam lody czekoladowe z dodatkiem prawdziwej czekolady. Są aksamitne i wyjątkowo smaczne. Przekonajcie się o tym sami.
Sernikobrownie to genialne połączenie ciasta czekoladowego i masy serowej. Dodaj również świeże lub mrożone maliny, a deser zachwyci każdego łasucha. Sernikowbrownie jest proste w przygotowaniu i idealne do kawy.Uwielbiam i sernik i brownie, więc senikowbrownie to ciasto idealne, kiedy nie mogę zdecydować się, na jaki deser do kawy mam ochotę. Maliny są w cieście przysłowiową wisienką na torcie, idealnie komponują się z deserem i nadają mu lekkości i świeżości. Do ciasta możemy wykorzystać maliny świeże lub mrożone. Przed przygotowywaniem ciasta świeże maliny dokładnie umyjmy i osuszmy, mrożone natomiast rozmroźmy w temperaturze pokojowej, będą wtedy znacznie smaczniejsze i ładniejsze, niż rozmrażane w mikrofalówce.Sernikobrownie to ciasto puszyste, wilgotne i pyszne. Masa brownie przygotowana z czekolady deserowej ma fenomenalny smak, który doskonale łączy się z puszystą i delikatną masą z twarogu. Jeśli nigdy go nie jadłeś, koniecznie musisz spróbować.
Śmietanowiec jest ciastem, którego musisz spróbować. Wysoka, puszysta masa śmietanowa z białą czekoladą, spód z ciasteczek, świeże, sezonowe owoce i galaretki to składniki jednego z najsmaczniejszych ciast bez pieczenia, jest idealne do kawy w weekend.Śmietanowiec to błyskawiczny deser, który posmakuje każdemu łasuchowi. Jest słodki, śmietanowy i bardzo owocowy. Do ciasta możemy dodać truskawki, jagody, maliny, borówki, wiśnie, a poza sezonem brzoskwinie z puszki, banany, pomarańcze.Owoce możemy również dowolnie mieszać, dzięki czemu śmietanowiec będzie wyglądał i smakował jeszcze lepiej. Do masy śmietanowej dodajmy przezroczyste galaretki krystaliczne, na górę natomiast dodajmy kolorowe, aby ciasto wyglądało świeżo i pysznie.Kruchy spód możemy przygotować z herbatników maślanych, kakaowych, ciastek owsianych lub nawet ciastek typu markizy. Wszystko zależy od tego, na jakie smaki mamy ochotę. Spód z herbatników będzie delikatny, spód z markiz z czekoladowym lub orzechowym kremem bardziej wyraźny.
Chcecie sobie przypomnieć smak dzieciństwa? Przygotujcie blok czekoladowy jak dawniej. Ten deser ze starego zeszytu smakował kiedyś, zachwyca i dziś. Jest dość słodki i sycący, dlatego na raz nie da się go dużo zjeść. Jednak możecie być pewni, że zniknie z formy o wiele szybciej, niż się tego spodziewacie. Blok czekoladowy to deser znany z czasów PRL-u. Trudno wtedy było kupić cokolwiek słodkiego, o czekoladzie już nie wspominając. Wymyślono więc deser, który dawał namiastkę czekolady. I trzeba przyznać, że był on naprawdę smaczny. Pora więc przypomnieć sobie przepis na ten dawny specjał.
Poznaj przepis na przepyszny, puszysty sernik. Zrobisz go dosłownie w chwilę, a potrzebujesz do tego celu tylko trzech składników — białej czekolady, jajek i serka. Trzeba je jedynie wymieszać i wstawić na pół godziny do piekarnika. Prostszego ciasta nigdy nie robiłeś.Czy ktoś z was nie lubi sernika? Takiego lekkiego, puszystego i rozpływającego się w ustach? No właśnie, chyba nie ma takich łasuchów. Jeśli więc macie w swoich zapasach białą czekoladę, twaróg sernikowy i kilka jajek wpadnijcie na chwilę do kuchni, a już po niespełna godzinie będziecie mogli się cieszyć wybornym sernikiem.
Nie wyobrażasz sobie rozpoczęcia dnia bez kawy? Zamiast cukru dodaj do niej odrobinę kakao, a od razu odczujesz pozytywne skutki tego niezwykłego napoju. Kakao podkreśli również smak kawy, nadając jej doskonałej, czekoladowej nuty. Dlaczego warto wrzucić do kawy kakao?Przygotuj mocną, czarną kawę i dodaj do niej kakao. Do napoju nie dodawaj już cukru ani mleka. Aromat czarnej kawy i w połączeniu ze zmielonymi ziarnami kakaowca nie mają sobie równych i mają świetny wpływ na nasz organizm.Jeśli nie masz oryginalnego kakao, do kawy dodaj kostkę gorzkiej czekolady o minimum 70% zawartości zmielonych ziaren. Pod żadnym pozorem nie dodawaj rozpuszczalnego kakao, które może i jest słodsze od oryginalnego, ale to jedynie granulat i wyrób, który z prawdziwymi ziarnami nie ma nic wspólnego.Do kawy możemy dodać wiele przypraw, aby podbić jej smak: cynamon, kardamon, wanilię, kurkumę, miód i wiele innych. Doskonałym pomysłem na poranną kawę jest również kawa z chili i cynamonem, pobudza i dodaje energii od samego rana,
Ciasto góra lodowa to idealny deser bez pieczenia dla całej rodziny. Masa budyniowa przełożona herbatnikami z dodatkiem biszkoptów i słodkiej polewy czekoladowej tworzą ciasto, którego musisz spróbować. Poznaj przepis na przepiękne ciasto bez pieczenia góra lodowa.Ciasta bez pieczenia cieszą się coraz większą popularnością. Nic dziwnego, są pyszne, a ich przygotowanie trwa o wiele krócej niż tradycyjne pieczenie. Ciasto góra lodowa jest doskonałym deserem do kawy, a zrobisz je bardzo szybko z kilku prostych składników.Góra lodowa swoją nazwę zawdzięcza polewie czekoladowej, która pięknie zastyga na powbijanych pod kątem biszkoptach. Całe ciasto ma doskonały smak, jest słodkie, waniliowe z aksamitną polewą przygotowaną z prawdziwej czekolady. Dosłownie rozpływa się w ustach.Ciasto będzie doskonałą niespodzianką dla najbliższych, a także na wizytę gości i spotkanie z przyjaciółmi. Mocno schłodzony deser smakuje wybornie podany z filiżanką czarnej, mocnej kawy. Jeśli szukasz pomysłu na równie pyszne ciasto bez pieczenia- tu poznasz przepis na ekspresowe ciasto maxi king z orzechami, kajmakiem i kremem z mascarpone.
Na dzisiejszy obiad proponujemy pyszną klasykę, czyli makaron z owocami. A wiecie, czego brakuje potrawie ze zdjęcia? Oczywiście śmietany — bez niej to danie nie może się udać. Połączcie więc makaron, owoce i śmietanę, a prosty i smaczny obiad szybko zniknie z talerzy. W upalne dni wcale nie mamy ochoty na sycące potrawy. Wystarczy coś lekkiego, nieobciążającego żołądka. W tej roli doskonale spisują się dania bazujące na warzywach i owocach. Dziś zachęcamy do przygotowania makaronu z owocami. Robi się go szybko, jest niebywale smaczny i dostarcza niezbędnej energii.
Mrożenie truskawek to dobry sposób na zachowanie smaku lata przez całą zimę i wiosnę, aż do następnego sezonu. Truskawki wymagają jednak odpowiedniego przygotowania i sposobu mrożenia. Jak należy mrozić truskawki? 1 błąd może być kosztowny.Truskawki niestety są owocami sezonowymi i możemy cieszyć się ich smakiem przez niecałe 2 miesiące w roku. Oczywiście w sklepach przez wiele miesięcy dostępne są również szklarniowe truskawki, jednak owoce nie smakują już tak, jak polskie, wygrzane w pełnym słońcu, polne owoce.Co zrobić, aby smak truskawek zatrzymać na dłużej? Truskawki możemy z powodzeniem zamrozić, możemy przygotować z nich sok do słoików na zimę, dżem i konfiturę. Z mrożonych truskawek przygotujemy pyszne koktajle z kefirem lub maślanką, mus do naleśników, a także dodamy do ciast, deserów i pierogów na słodko.Podczas mrożenia truskawek, musimy jednak pamiętać o kilku ważnych zasadach, inaczej zimą zamiast pysznych owoców wyjmiemy z zamrażalnika zgnite owoce lub będą tak zamrożone, że będziemy musieli od razu rozmrozić cały woreczek.
Świeży ananas jest świetnym dodatkiem do deserów, ciast i dań wytrawnych. Samodzielnie jest lekką i pyszną przekąską, idealną w upalne dni. Dowiedz się, na co zwracać uwagę przy kupowaniu świeżego ananasa. Jak wybrać dojrzały i najsmaczniejszy ananas?Świeży ananas jest doskonałym dodatkiem do dań głównych, sałatek, deserów i ciast. Jest słodki, smaczny i dostarcza nam sporej dawki witaminy C i witamin z grupy B, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.Sałatka owocowa z dojrzałym, świeżym ananasem smakuje wybornie i jest doskonałym pomysłem na lekki i zdrowy podwieczorek. Ananas jest również świetnym dodatkiem do gofrów, naleśników, ciast. Ananas jest bardzo uniwersalnym i smacznym owocem.Ananas równie dobrze komponuje się z daniami wytrawnymi. Przygotujesz z niego pyszne curry z kurczakiem, karkówkę pieczoną, pieczony schab, kotlety schabowe z serem. Ananasa możesz również podać jako pyszny dodatek do grilla.
Orzechy włoskie i laskowe są pyszną przekąską i dodatkiem do wielu ciast i dań. Jak jednak poradzić sobie z twardą łupinką, kiedy nie mamy dziadka do orzechów? Poznaj kilka skutecznych trików na obieranie orzechów. Jak łatwo rozłupywać orzechy bez dziadka do orzechów?Zwykle, kiedy nie mamy dziadka do orzechów, sięgamy po młotek, tłuczek do mięsa lub praskę do czosnku. Tak obrane orzechy często są pokruszone. Na szczęście jest jeszcze kilka sposób na obranie orzechów bez naruszenia ich struktury i kształtu- obróbka termiczna.Wysoka temperatura doskonale zmiękcza twarde łupinki orzechów, dzięki czemu bez problemu obierzemy je przy pomocy małego nożyka lub nawet ręcznie. Traktowanie wrzątkiem i pieczenie orzechów działa zarówno na orzechy laskowe, jak i twarde orzechy włoskie.Orzechy włoskie i laskowe to niezwykle smaczne i zdrowe orzechy. Są świetnym dodatkiem do deserów lodowych, ciast i dań głównych. Orzechy to przede wszystkich źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na cały organizm.Jeśli masz ochotę na pyszne ciasto z orzechami- tu poznasz przepis na ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi. Deser oblany domową polewą czekoladową smakuje fenomenalnie.
Czekolada jest przysmakiem, który skusi niejednego smakosza. Czy jednak można po nią sięgnąć, jeśli pokrywa ją nieestetyczny biały nalot? Okazuje się, że o ile nie minął termin przydatności do spożycia, nietypowy wygląd nie powinien nas szczególnie niepokoić. Wyjaśniamy dlaczego. Czekolada ma zazwyczaj długi termin przydatności do spożycia. Czasami jednak, tabliczki, które spędziły nieco więcej czasu w naszych szafkach, mają biały nalot na powierzchni. Wbrew krążącej w sieci opinii nie jest to jednak pleśń. Nie każdy to wie, a taki wyrób można zjeść.
Pomysł na szybki deser bez pieczenia? Przygotuj deser z bananów z lekkim, śmietanowym kremem, czekoladą i nasączonymi w kawie biszkoptami. Deser wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Poznaj przepis na błyskawiczny deser bez pieczenia z bananów, prośby o dokładkę są gwarantowane.Desery bez pieczenia to świetna alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego do kawy, to błyskawiczny deser z bananów jest idealną opcją. Słodkie, dojrzałe owoce w połączeniu z aksamitnym kremem, czekoladą i biszkoptami to rewelacyjne połączenie.Krem z mleka, budyniu i słodkiej śmietanki kremówki jest lekki jak chmurka, puszysty i doskonały w smaku. Deser koniecznie uzupełnij biszkoptami nasączonymi w mocnej, czarnej kawie. Bananowe słodkości znikają jeszcze tego samego dnia, wszyscy proszą o dokładkę.Do przygotowania kremu wykorzystaj słodką kremówkę. Musi być jednak bardzo mocno schłodzona, w przeciwnym razie zamiast bitej śmietany otrzymasz rozwarstwioną lub zważoną masę, która nie będzie nadawać się do przygotowania kremu.Jeśli masz ochotę na równie pyszny deser bez pieczenia- tu poznasz przepis na cytryniak, czyli ciasto na biszkoptach z kremem cytrynowym, jest lekkie z bardzo orzeźwiającą nutą.
Ciasto czekoladowe jest jednym z tych deserów, którym bardzo trudno się oprzeć. Na szczęście jego przygotowanie będzie możliwe w zaledwie 10 minut. Tyle czasu zajmie zmiksowanie składników. Potem wystarczy tylko nieco cierpliwości, a cieszyć będziemy się niezwykle smakowitym wypiekiem. Deser będzie bajecznie wilgotny dzięki dodatkowi w postaci kilku łyżek powideł. Ciasto czekoladowe z dzisiejszego przepisu będzie idealne jako poczęstunek dla gości, którzy późno się zapowiedzieli. Równie smaczny, jak kultowy sernik Izaura czy brownie wypiek każdy będzie w stanie przygotować. Koniecznie spróbujcie — nie raz jeszcze do niego wrócicie.
Uwaga, GIS wycofuje z rynku uwielbiane przekąski. Dziś zostało wydane pilne ostrzeżenie publiczne w tej sprawie. Chodzi o mieszankę prażonych orzechów i żurawiny w czekoladzie. W naszym materiale zdradzamy wszystkie szczegóły.Choć produkcja wyrobów spożywczych odbywa się z zachowaniem wysokich norm higieny i bezpieczeństwa i tak czasami dochodzi do ich zanieczyszczenia. Nieraz stoi za tym błąd człowieka, czasami zawodność maszyn. W każdym razie, jeśli otrzymamy informację, że dany produkt może być szkodliwy dla naszego zdrowia, a nawet zagrażać życiu, weźmy ją sobie do serca.
Chcecie zaskoczyć gości? Przygotujcie wybitny wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami. Czeka was prawdziwa eksplozja smaku, bo ciasto wprost rozpływa się w ustach i jest pyszne. Będzie doskonałą odmianą od typowych, wielkanocnych wypieków. Na wielkanocnym stole zwykle stawiamy drożdżową babę. Pięknie wygląda, ale też lubimy jej tradycyjny smak. Jednak z ciasta drożdżowego można przygotować nie mniej efektowny, wielkanocny wypiek. Jest nim wieniec, który można nadziać pysznym farszem lub dżemem. My sięgnęliśmy jednak po aromatyczne, mrożone maliny i białą czekoladę.
Nie wszyscy smakosze wiedzą, jakie święto dzisiaj obchodzimy. A 12 kwietnia przypada Międzynarodowy Dzień Czekolady. Z tej okazji prezentujemy przepis na szałowe ciasto czekoladowe. Bo chyba nie ma lepszego sposobu, by uczcić to święto, niż upiec pyszne ciasto i zjeść je z najbliższymi. Czekolada należy do najzdrowszych słodyczy. Jest co prawda słodka i zawiera sporo tłuszczu, jednak dostarcza też wielu cennych składników. Wśród nich magnez, żelazo, potas, cynk, miedź i mangan. Dzięki zawartym składnikom czekolada poprawia nastrój, zwiększa odporność, poprawia krążenie, dodaje energii. Poza tym czekolada jest bogata w polifenole, a więc składniki, które mają działanie przeciwutleniające. Za ich sprawą słodycz ta chroni przed chorobami nowotworowymi i opóźnia starzenie się organizmu. Warto przy okazji dodać, że zdrowotne zalety czekolady wiążą się z zawartym w niej kakao. Im więcej czekolada go zawiera, tym jest wartościowsza. Przy okazji zawiera też mniej cukru, co również jest korzystne dla naszego organizmu.
Wiecie, jak zrobić soczyste ciasto czekoladowe Brownie? Mamy na nie najlepszy przepis. Przygotowany według niego deser wyjdzie apetycznie wilgotny i mocno czekoladowy. Tajemnicą tej receptury są specyficzne dodatki, które podgrzewamy razem w kąpieli wodnej. Ciasto Brownie to niezwykłe ciasto czekoladowe, które charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem i dużą wilgotnością. Dzięki temu wprost rozpływa się w ustach. Czemu zawdzięcza takie właściwości? Zwykle dodatkom i odpowiedniemu ich przygotowaniu.
Trwa tania sobota w Lidlu. Każdy z pewnością znajdzie w nim coś dla siebie. Trzeba się jednak spieszyć, bo do końca promocji zostało tylko kilka godzin. Sprawdźcie wraz z nami, co ma dziś dobrą cenę i po co warto się dziś udać do popularnego dyskontu. W wielu domach sobota jest dniem robienia zakupów. Mamy bowiem wolne, chcemy coś kupić na weekend i z myślą o nadchodzącym tygodniu. I dobrze się składa, bo właśnie dzisiaj jest w Lidlu tania sobota. Niektóre produkty możecie więc kupić w bardzo atrakcyjnej cenie.
Pomysł na niebanalne, nowe i pyszne ciasto? Sernik z pierniczkami na kruchym spodzie z ciemnych herbatników. Delikatna, puszysta, waniliowa masa serowa, korzenne ciastka i polewa czekoladowa to rewelacyjne połączenie, którego musisz spróbować. Sprawdź, jak upiec sernik z pierniczkami. Sernik z pierniczkami to świetne i proste ciasto, które upieczesz zarówno na święta, jak i w zwykły weekend, kiedy masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub herbaty. Pierniki nadają sernikowi korzennego, cynamonowego smaku, który uzupełniony jest waniliową nutą i czekoladą. To jedno z moich ulubionych, zimowych ciast. Po upieczeniu ciasta nie wyciągaj go z piekarnika bo opadnie. Wyłącz piec i zostaw sernik w środku przez godzinę, aby stopniowo się schłodził, dopiero po tym czasie wyjmij blachę. Gdy ciasto będzie już chłodne, udekoruj je polewą czekoladową do sernika, następnie wstaw do lodówki na 30 minut, aby stężała. Poznaj kolejne, ciekawe połączenie- tu dowiesz się, jak upiec sernik z kulkami orzechowymi w masie serowej. Odkryj nowy, fenomenalny smak.
Wszystkie sztuczne wspomagacze smakowe umieszczane z jedzeniu powodują zatrzymanie wody w naszym organizmie przez co czujemy się jak nadmuchane balony. Kilka dni zdrowego odżywiana i picia dużej ilości wody może z powodzeniem już optycznie wyszczuplić i wysmuklić nasza sylwetkę. Oczywiście o utracie nadprogramowych kilogramów możemy w tak krótkim czasie tylko pomarzyć, jednak już nawet mały efekt utraty nadmiaru wody może znacząco poprawić nasz nastrój.
Małe ciasto z olbrzymim ładunkiem smakowym to gradka dla wszystkich smakoszy, którzy kochają słodycze. Jeśli kochasz słodkie, ciężkie desery, po których czujesz, że była to dobra decyzja, to fondant z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Wypiek, który w swoim składzie ma jedynie masło, jajka, cukier, mąkę i oczywiście duże ilości czekolady, to jeden z najwykwintniejszych deserów jakie możemy zamówić w dobrych restauracjach. Szefowie kuchni potrafią latami dopracowywać recepturę idealną, która sprawi, że ciastko nie będzie zbyt ciężkie a jednocześnie nie straci na intensywności czekoladowego smaku.
Jeśli myślicie o słodkości do kawy i nie tylko, mamy świetną propozycję. Przygotujcie ciasto bez pieczenia o smaku cappuccino. Jest proste i absolutnie przepyszne, wprost idealne na weekend. Zrobicie je ze śmietanki kremówki, czekolady, herbatników i oczywiście kawy cappuccino.Ciasta bez pieczenia są doskonałym pomysłem na niezawodną i szybką do przygotowania słodycz. Nie ma możliwości, że się nie udadzą, czy wyjdzie w nich zakalec. A robiąc je, oszczędzamy energię, bo nie wymagają pieczenia.