Smakosze.pl Przepisy Ten przepis na surówkę podpatrzyłam w restauracji. Jest prosta i pyszna
Canva/arfo

Ten przepis na surówkę podpatrzyłam w restauracji. Jest prosta i pyszna

21 stycznia 2024

Czy masz ochotę na surówkę jak z najlepszej restauracji? Jeśli tak, to polecam przepis na pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Przygotujesz go w kilka minut, a zachwytów nad tą surówką nie będzie końca.

Pyszna surówka pasuje do każdego dania

W restauracjach można skosztować znakomitych dań, ale ostatnio moją uwagę zwróciła surówka, która była smaczna i pełna witamin. Postanowiłam taką przyrządzić w domu i udało mi się przenieść ten pyszny smak do swojej kuchni. Tak też powstała surówka z marchewki, pora i jabłka. Do tego kilka składników i znakomity dodatek jest gotowy.

Przygotowane surówki zajmie tylko kilka minut. Mieszanka marchewki, pora i jabłka pasuje do każdego dania obiadowego. Surówka zawiera mnóstwo witamin i warto ją przygotować do posiłku. Dostarczy nam nie tylko wrażeń smakowych, ale też doda zdrowia.

surówka
Canva/PicLeidenschaft
Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Wygląda i smakuje jak z najdroższych cukierni

Jak zrobić surówkę z marchewki, pora i jabłka?

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 2 jabłka
  • sól
  • cukier
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie surówki zacznij od pokrojenia białej części pora w drobną kostkę i posól. Marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do miski z porem . Wsyp cukier i zetrzyj jabłko na tarce o dużych oczkach.

Wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym i połóż na starte jabłka w misce. Warzywa powinny być ułożone warstwowo. Surówkę odstaw na 30 minut, a po upływie tego czasu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Możesz od razu podawać ją do obiadu.

Surówka, która smakuje jak z restauracji

Surówka z marchewki, pora i jabłka pasuje właściwie do wszystkich dań obiadowych. Jedzona z kanapką doda smaku przekąsce i sprawi, że prosty posiłek będzie smakował dużo lepiej . Często przyrządzam tę surówkę, bo jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Polecam wszystkim ten przepis, bo dzięki niemu zyskamy doskonałą surówkę . Robię ją w kilka minut, czekam pół godziny na przegryzienie się składników i potem już podaję ten smaczny dodatek do obiadu. Ta surówka będzie smakować małym i dużym smakoszom . Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić ciasto francuskie z wyrazistymi dodatkami. Radziliśmy, jak zrobić przekąskę z kukurydzy, która jest lepsza niż chipsy.

surówka
Canva/ch_ch

Źródło: doradcasmaku.pl

Okrasa złamał przepis na kapuśniak. Dodaje do niego egzotyczny rarytas
Przestałam dodawać ten składnik do faworków i wychodzą 10 razy lepsze. To sekret ich smaku
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy