Ten przepis na surówkę podpatrzyłam w restauracji. Jest prosta i pyszna
Czy masz ochotę na surówkę jak z najlepszej restauracji? Jeśli tak, to polecam przepis na pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Przygotujesz go w kilka minut, a zachwytów nad tą surówką nie będzie końca.
Pyszna surówka pasuje do każdego dania
W restauracjach można skosztować znakomitych dań, ale ostatnio moją uwagę zwróciła surówka, która była smaczna i pełna witamin. Postanowiłam taką przyrządzić w domu i udało mi się przenieść ten pyszny smak do swojej kuchni. Tak też powstała surówka z marchewki, pora i jabłka. Do tego kilka składników i znakomity dodatek jest gotowy.
Przygotowane surówki zajmie tylko kilka minut. Mieszanka marchewki, pora i jabłka pasuje do każdego dania obiadowego. Surówka zawiera mnóstwo witamin i warto ją przygotować do posiłku. Dostarczy nam nie tylko wrażeń smakowych, ale też doda zdrowia.
Jak zrobić surówkę z marchewki, pora i jabłka?
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 por
- 2 jabłka
- sól
- cukier
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie surówki zacznij od pokrojenia białej części pora w drobną kostkę i posól. Marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do miski z porem . Wsyp cukier i zetrzyj jabłko na tarce o dużych oczkach.
Wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym i połóż na starte jabłka w misce. Warzywa powinny być ułożone warstwowo. Surówkę odstaw na 30 minut, a po upływie tego czasu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Możesz od razu podawać ją do obiadu.
Surówka, która smakuje jak z restauracji
Surówka z marchewki, pora i jabłka pasuje właściwie do wszystkich dań obiadowych. Jedzona z kanapką doda smaku przekąsce i sprawi, że prosty posiłek będzie smakował dużo lepiej . Często przyrządzam tę surówkę, bo jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Polecam wszystkim ten przepis, bo dzięki niemu zyskamy doskonałą surówkę . Robię ją w kilka minut, czekam pół godziny na przegryzienie się składników i potem już podaję ten smaczny dodatek do obiadu. Ta surówka będzie smakować małym i dużym smakoszom . Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić ciasto francuskie z wyrazistymi dodatkami. Radziliśmy, jak zrobić przekąskę z kukurydzy, która jest lepsza niż chipsy.
Źródło: doradcasmaku.pl