Moja mama je tę zupę i chudnie. Jest tak pyszna, że polubiła ją cała rodzina

Zupa to klasyczny przysmak, który serwowany jest na obiad w Polsce. Istnieje wiele przepisów na to danie, w których najważniejszy jest przede wszystkim smak. Co gdyby jednak zwrócić uwagę jeszcze na kwestię odchudzania? Jeśli marzycie o tym, aby zrzucić zbędne kilogramy, to musicie mieć ten przepis w swoim jadłospisie.
Jakie zupy na odchudzanie?
Zupa to świetny materiał na obiad. Jest prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu. Ponadto często jest najzwyczajniej w świecie tania. Jeśli zależy Wam również takich czynnikach jak odchudzanie, to mamy dla Was dobrą wiadomość. Istnieją przepisy na zupy, które przeznaczone są dla osób walczących o wymarzoną sylwetkę.
Dobry wyborem w takie sytuacji będzie krem z buraków i kozieradki, ponieważ zahamuje on Wasz apetyt. Z kolei jeśli jesteście na diecie ketogenicznej, to świetnym wyborem będzie zupa pieczarkowa z kurczakiem.
Smak i wartości odżywcze są bardzo ważne. Dlatego polecamy przygotować zupę warzywną z pieczarkami, która przyspieszy spalanie tłuszczu. Przepis jest banalny.

Zupa na odchudzanie
Taka zupa podbije nie tylko Wasze podniebienia, ale również zadba o odpowiednie spalanie tłuszczu. do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- seler
- por
- 1 marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 ziemniak
- 5 pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- papryka słodka mielona
- pietruszka
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować zupę spalającą tłuszcz?
Taka zupa warzywna jest idealna dla osób, które chcą schudnąć.
W pierwszej kolejności w rozgrzanym garnku smażymy pokrojoną w piórka cebulę oraz seler, który należy wcześniej pokroić w drobną kostkę. Całość mieszamy.
Po chwili kroimy por w cienkie i małe paski i również wrzucamy do garnka. W kolejnej części gotowania dorzucamy również pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę i ziemniaka. Całość mieszamy od czasu do czasu. Po chwili przykrywamy przykrywka i gotujemy przez 10 minut na średnim ogniu.

Po tym czasie wlewamy do garnka z warzywami litr wody i ponownie gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
W międzyczasie na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. dodajemy również sól, pieprz, paprykę słodka mielona i mieszamy.
Zupę możemy opcjonalnie odrobinę zblendować. Następnie dodajemy przesmażone na patelni pieczarki. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki.
Tak przygotowaną zupę podajemy ze świeżym pieczywem.
Sprawdź przepis na pyszny kapuśniak z młodej kapusty. Zobacz, jak odpowiednio gotować białą kiełbasę.






































