To ciasto bez pieczenia robię z 5 składników. Całość zajmuje mi 20 minut, prościej się już nie da
Ciasto, którego przygotowanie zajmuje 20 minut? To możliwe z tym przepisem. Bez pieczenia, bez skomplikowanych receptur, po prostu sama przyjemność. Nie wierzysz? Sprawdź sama poniżej.
Najlepszy sposób na szybkie ciasto
Ciasto , które chce ci zaprezentować, to ciasto bez pieczenia. Jego przygotowanie jest szybkie, do tego deser wychodzi za każdym razem. Złóż poszczególne warstwy i wstaw całość do lodówki. To wszystko, więcej nie trzeba.
Deser ma doskonały smak i na pewno podpasuje każdemu smakoszowi, który potrafi docenić wyjątkowe smakołyki. Zresztą przekonasz się o tym, kiedy zobaczysz, jak szybko znikają kawałki. A w dodatku poproszą o dokładkę, a to zawsze oznacza pozytywną opinię.
Tylko 5 składników
Potrzebnych składników, jak już wiesz, jest niewiele. W dodatku są tanie i łatwo dostępne. Wszystkie znajdują się na liście umieszczonej poniżej. Zobacz, co będzie ci potrzebne i zaczynamy przygotowanie deseru. Podobny przepis znajduje się w serwisie YouTube na kanale Happy Foods Tube , skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 500 g budyniu waniliowego (przygotowanego wcześniej wg przepisu na opakowaniu)
- 100 g herbatników maślanych i 100 g herbatników kakaowych
- 150 g masła
- 20 g cukru pudru
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Przepis na ciasto bez pieczenia
Do miski wsyp cukier puder oraz włóż masło. Połącz składniki za pomocą miksera. Następnie dodaj przygotowany wcześniej i przestudzony budyń. Składniki powinny mieć zbliżoną temperaturę, wtedy krem wyjdzie gładki.
Spód keksówki wyłóż maślanymi herbatnikami. Następnie nałóż na nie odrobinę kremu. Przykryj go kolejnymi herbatnikami i powtarzaj czynność. Powinnaś uzyskać 4 warstwy herbatników, każdą przykrytą warstwą kremu.
Kilka herbatników rozgnieć na drobne okruchy. Czekoladę zetrzyj na małych oczkach tarki. Okruchy ciasteczek oraz czekolady wymieszaj ze sobą.
Mieszanką ciastek i czekolady posyp ciasto . Przykryj je folią spożywczą i pozostaw je na całą noc w lodówce. Po tym czasie ciasto jest gotowe, wystarczy pokroić na kawałki i podawać na deser. Sprawdź przepis na doskonałą zupę oraz dowiedz się, co dodać do kotletów mielonych, aby były jeszcze lepsze .