To ciasto z kremem malinowym jest tak pyszne, że w domu nie możemy przestać go jeść
Marzy ci się ciasto pyszne i równie efektowne? Sięgnij po przepis na wypiek z kremem malinowym z Kuchni Marioli. Tysiące fanów doceniło tę znakomitą recepturę. Dzięki niej upieczesz ciasto w sam raz na wiosenne i letnie dni.
Ciasto z kremem malinowym najlepsze na deser
Szukasz przepisu na ciasto ? To receptura z Kuchni Marioli jest w sam raz dla ciebie. Popularna youtuberka robi pyszne ciasto z kremem malinowym . Delikatny i leciutki biszkopt z apetycznym malinowym kremem, jest strzałem w 10! To ciasto okazale wygląda i pysznie smakuje, dlatego sprawdzi się na deser. W dodatku ma smak sezonowych owoców, co czyni je jeszcze lepszym na tę porę roku.
U mnie w domu wypiek z Kuchni Marioli stał się już prawdziwym hitem. Rodzina zajada się ciastem z malinami i zawsze prosi o dokładkę . Nie ma co się dziwić. Taki deser jest najlepszy po obiedzie. Przepis znajdziesz na kanale YouTube Kuchnia Marioli. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak upiec ciasto z kremem malinowym z Kuchni Marioli?
Składniki na biszkopt:
- 6 jajek
- ¾ szklanki cukru
- ½ szklanki oleju
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka maki pszennej tortowej
Składniki na krem malinowy:
- 3 galaretki malinowe
- 750 ml gorącej wody
- 300 g malin
- 200 g serka mascarpone
- 200 ml śmietany 30%
Składniki na bitą śmietanę:
- 400 ml śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 2 zagęstniki śmietanex
- 250 g serka mascarpone
Przygotowanie ciasta zacznij od upieczenia biszkoptu. Jajka ubij z cukrem, wlej olej, wsyp mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia . Ubijaj i dosypuj mąkę tortową. Powinna powstać gładka i jednolita masa. Wlej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Gdy ostygnie, przekrój w poprzek na pół, żeby można było je przełożyć. Teraz zajmij się przygotowaniem kremu malinowego . Do miski wsyp galaretki i wlej wrzątek. Mieszaj do rozpuszczenia. Następnie odstaw do ostygnięcia i dołóż maliny. Galaretki schłodź, by stężały.
Ciasto pełne malin i kremu dla każdego łasucha
Ubij śmietanę z mascarpone i wlej do tężejące galaretki z malinami. Masę wylej na połówkę ciasta, przykryj drugą połówką i wstaw do lodówki na minimum 30 minut . Teraz przygotuj bitą śmietanę. Zimną śmietanę ubij z cukrem na najwyższych obrotach.
Gdy będzie puszysta, dodaj mascarpone, zagęstniki do śmietany i wyłóż bitą śmietanę na ciasto z lodówki. Udekoruj je i od razu możesz podawać! Ciasto z kremem malinowym jest puszyste, delikatne i rozpływa się w ustach. Każdy kto go spróbuje, poprosi o dokładkę . Pisaliśmy o tym, jak ugotować zupę, która jest popularna na Śląsku. Radziliśmy, jak zrobić pyszne ciasto z dżemu i sody oczyszczonej.
Źródło: YouTube/KuchniaMarioli
Zdjęcia: screen YouTube/KuchniaMarioli