Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wkładam do miski koperek, dodaję jajka i odpalam blender. Wszyscy łapią się za głowy, gdy widzą co z tego powstaje
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 09.06.2024 14:28

Wkładam do miski koperek, dodaję jajka i odpalam blender. Wszyscy łapią się za głowy, gdy widzą co z tego powstaje

danie
Fot. YouTube/Rezeptedeluxe

Lubisz nowości w kuchni? Zatem weź koperek, dodaj jajka i zblenduj składniki. Wkrótce powstanie danie, które zadziwi każdego smakosza. Jest pyszne i warte powtórzenia w swojej kuchni. 

Zaskakujący efekt w kuchni

Czy wiesz, co się stanie, gdy zblendujesz koperek z jajkami i dodasz jeszcze kilka składników? Spróbuj, a nie pożałujesz. Polecam przepis na zielony makaron pełen smaku. Z dodatkiem aromatycznego farszu z mięsa smakuje, że palce lizać. 

Takie danie zjesz z przyjemnością i przyrządzisz z łatwością. Pyszne i pożywne będzie idealne na obiad lub kolację. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Rezepte Deluxe. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule. 

danie
Fot. YouTube/Rezeptedeluxe
Henia robi najlepsze ciasto z jagodami. Zawsze znika w mgnieniu oka

Jak przygotować zielony makaron z mięsem?

Składniki:

  • 100 g kopru
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżki wody
  • 1 szklanka maki
  • 1 cebula
  • ¼ kg mięsa mielonego
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • oregano
  • ½ szklanki jogurtu greckiego

Przygotowanie dania zacznij od pokrojenia koperku, przełożenia go d miski, wbicia jajek i zblendowania. Przesiej mąkę, wymieszaj i wyrabiaj ciasto. Odstaw je na 10 minut. W tym czasie posiekaj cebulę, podsmaż ją na oleju i dołóż mięso mielone.

Składniki wymieszaj i dołóż pokrojonego pomidora oraz wsyp przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz zajmij się znów ciastem. Rozwałkuj je na grubość 2-3 mm. Oprósz mąką, zwiń w ciasto w rulon i pokrój niezbyt szerokie paski. 

Makaron, który zaskakuje i smakuje

Teraz rozwiń paski. Makaron, który uzyskasz, gotuj w  osolonej wodzie przez około 5 minut. Następnie odcedź, wyłóż na talerz, dodaj na wierzch jogurt grecki i przygotowany farsz mięsny. Danie jest bardzo smaczne, aromatyczne, a połączenie koperku z jajkiem daje zaskakujący efekt.

Taki posiłek zjesz z przyjemnością. Pyszny i zdrowy będzie smakował całej rodzinie. Dlatego skorzystaj z tego przepisu w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak przygotować letni napój na bazie kawy. Radziliśmy, co zrobić, by bób zachował kolor podczas gotowania. 

danie
Fot. YouTube/Rezeptedeluxe

Źródło: YouTube/Rezeptedeluxe

Zdjęcia: screen YouTube/Rezeptedeluxe