Smakosze.pl Przepisy Ułóż chleb na blasze i posmaruj ketchupem. Tak dobre, że mogę jeść codziennie
chleb z ketchupem
fot.You Tube/Ricelette Golose 97

Ułóż chleb na blasze i posmaruj ketchupem. Tak dobre, że mogę jeść codziennie

23 marca 2025
Autor tekstu: Kacper Jozopowicz

Macie ochotę na pyszny lunch, ale niestety nie macie czasu, aby go przygotować? W takim razie przychodzimy z pomocą, ponieważ mamy do zaproponowania przepis na przepyszną przekąskę, którą zrobicie w mgnieniu oka i to z podstawowych składników. Koniecznie musicie ją wypróbować.

Szybkie i smaczne przekąski

Szybkie przekąski to jest to, co lubi każdy . Szczególnie kiedy musimy coś przygotować w pośpiechu, ponieważ nie mamy czasu na zrobienie pełnowartościowego posiłku. Tego typu smakołyki świetnie nadadzą się na lunch, podwieczorek, kolację, czy też posiłek w pracy.

Świetnym wyborem jest z pewnością przygotowanie przekąsek z ciasta francuskiego . Takich przepisów jest mnóstwo. Szczególnie popularne są ślimaczki z takiego ciasta z ketchupem, serem i szynką w środku. Ewentualnie z serkiem śmietankowym z ziołami, startym serem i szczypiorkiem .

Ślimaczki z ciasta francuskiego
Fot. YouTube/Przepisy na ciasto francuskie

Prosty przepis, który chcemy Wam dzisiaj przedstawić, nie będzie wymagał od Was zaawansowanych umiejętności kulinarnych . Taką przekąskę przygotujecie ze składników, które prawdopodobnie macie w kuchni.

To najlepszy przepis na babkę wielkanocną. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał

Zapiekany chleb z serem i tuńczykiem

Jeśli jesteście fanami tuńczyka, to ten przepis jest zdecydowanie dla Was. Jeśli lubicie zapiekane przekąski z serem, to musicie spróbować koniecznie tej. Do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.

Składniki:

  • chleb tostowy
  • przecier pomidorowy
  • mozzarella
  • cebula
  • tuńczyk w puszce
  • oregano

Dalsza część tekstu pod filmem .

Jak przygotować pyszną i szybką przekąskę?

Tego typu jedzenie są uwielbiane przez ludzi ze względu na szybkość przygotowania, prostotę, a przede wszystkim smak .

W pierwszej kolejności na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba tostowego, po czym smarujemy wszystkie przecierem pomidorowym . Następnie posypujemy całość serem mozzarella. W kolejnym kroku układamy cebulę pokrojoną w piórka, natomiast później dodajemy tuńczyk. Proporcje zależą od naszych preferencji. Całość posypujemy serem. Może być ponownie mozzarella lub też gouda. Na koniec doprawiamy wszystko przyprawą oregano.

Pyszne przekąski z tuńczykiem

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.

Tak przygotowaną przekąskę najlepiej zjeść na ciepło .

Sprawdź najlepszy przepis na babkę wielkanocną . Zobacz, czego lepiej nie wkładać do koszyczka wielkanocnego .

Zapiekany chleb z tuńczykiem
Fot. YouTube/Ricette Golose 97
To najlepsza kapusta na gołąbki, a mało kto używa. Smakują obłędnie
Handel w niedzielę według nowych reguł. Tu zrobisz zakupy 23 marca
Obserwuj nas w
autor
Kacper Jozopowicz

Redaktor portalu Smakosze.pl. Jestem absolwentem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie na kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Obecnie studiuję Produkcję medialną na studiach magisterskich. Piłka nożna to moja pasja, ale jestem również otwarty na inne dyscypliny sportowe. Bardzo lubię chodzić do teatru.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl