W życiu nie jadłem lepszych naleśników. Ten farsz to poezja smaku
Naleśniki z tym farszem smakują wybornie. Nigdy nie jadłaś lepszego. Zrób go z przepisu poniżej. Już nigdy nie będziesz chciała podawać naleśników z czymś innym. Przepis jest bardzo łatwy.
W naleśnikach najważniejszy jest farsz
Smak naleśników to przede wszystkim farsz. Oczywiście samo ciasto jest równie ważne, ale tylko w połączeniu stanowią idealny smak. Ja zawsze pichciłem naleśniki z domowymi dżemami i kremem czekoladowym.
Jakiś czas temu spróbowałem naleśników z czymś zupełnie innym. Teraz nie wyobrażam sobie ich bez tego niesamowitego nadzienia z twarogu. Dzięki niemu naleśniki stają delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie zrób je w swoim domu i zaskocz całą rodzinę.
Co będzie ci potrzebne?
Do przygotowania tych pysznych naleśników będziesz potrzebować tradycyjnych składników na ciasto naleśnikowe. Najważniejszymi składnikami są te na farsz. Nie pomiń żądanego z nich, bo tylko dzięki nim otrzymasz niesamowity smak. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Henia Foks, skąd zaczerpnęliśmy zdjęcia do tego artykułu.
Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 200 g wody
- 200 g mleka
- 3 jajka
- 1 kg białego sera
- 200 g cukru
- 200 ml śmietany 30 %
- 10 g cukru waniliowego
- sól
Przepis na najlepsze naleśniki
Zacznij od przesiania mąki do miski . Wlej mleko i wodę. Wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Wsyp 100 g cukru. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę pozbawioną grudek.
Do drugiej miski włóż ser. Wlej śmietanę. Wsyp cukier waniliowy i biały. Poprzez mieszanie połącz ze sobą składniki farszu . Musi być kremowy i bardzo puszysty.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochli nalewaj ciasto i równomiernie rozprowadź po powierzchni . Smaż dwustronnie do momentu przyrumienienia ciasta.
Na usmażone naleśniki nakładaj puszysty serowy farsz. Składaj w trójkąty lub zawijaj w rulon i gotowe. Pozostaje ci tylko cieszyć się ich niesamowitym smakiem. Sprawdź, co możesz upichcić na Walentynki oraz sprawdź, jak zrobić domowe chipsy .