Smakosze.pl Przepisy W życiu nie jadłem lepszych naleśników. Ten farsz to poezja smaku
YouTube/@Henia Foks

W życiu nie jadłem lepszych naleśników. Ten farsz to poezja smaku

13 lutego 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Naleśniki z tym farszem smakują wybornie. Nigdy nie jadłaś lepszego. Zrób go  z przepisu poniżej. Już nigdy nie będziesz chciała podawać naleśników z czymś innym. Przepis jest bardzo łatwy.

W naleśnikach najważniejszy jest farsz

Smak naleśników to przede wszystkim farsz. Oczywiście samo ciasto jest równie ważne, ale tylko w połączeniu stanowią idealny smak. Ja zawsze pichciłem naleśniki z domowymi dżemami i kremem czekoladowym.

Jakiś czas temu spróbowałem naleśników z czymś zupełnie innym. Teraz nie wyobrażam sobie ich bez tego niesamowitego nadzienia z twarogu. Dzięki niemu naleśniki stają delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie zrób je w swoim domu i zaskocz całą rodzinę.

naleśniki.jpg
Canva/@Nadya_Grunau
Jedni się krzywią, inni pieją z zachwytu. Nie ma bardziej kontrowersyjnego farszu do pierogów

Co będzie ci potrzebne?

Do przygotowania tych pysznych naleśników będziesz potrzebować tradycyjnych składników na ciasto naleśnikowe. Najważniejszymi składnikami są  te na farsz. Nie pomiń żądanego z nich, bo tylko dzięki nim otrzymasz niesamowity smak. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Henia Foks, skąd zaczerpnęliśmy zdjęcia do tego artykułu.

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g wody
  • 200 g mleka
  • 3 jajka
  • 1 kg białego sera
  • 200 g cukru
  • 200 ml śmietany 30 %
  • 10 g cukru waniliowego
  • sól

Przepis na najlepsze naleśniki

Zacznij od przesiania mąki do miski . Wlej mleko i wodę. Wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Wsyp 100 g cukru. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę pozbawioną grudek.

Do drugiej miski włóż ser. Wlej śmietanę. Wsyp cukier waniliowy i biały. Poprzez mieszanie połącz ze sobą składniki farszu . Musi być kremowy i bardzo puszysty.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochli nalewaj ciasto i równomiernie rozprowadź po powierzchni . Smaż dwustronnie do momentu przyrumienienia ciasta.

Na usmażone naleśniki nakładaj puszysty serowy farsz. Składaj w trójkąty lub zawijaj w rulon i gotowe. Pozostaje ci tylko cieszyć się ich niesamowitym smakiem. Sprawdź, co możesz upichcić na Walentynki oraz sprawdź, jak zrobić domowe chipsy .

twaróg.jpg
Canva/@papkin

Wiele osób sięga po nie w Środę Popielcową, a Kościół surowo ich zakazuje. Lepiej być świadomym
Taką sałatkę zrobię na ostatki. Jarzynowa przy niej może się schować
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy