Smakosze.pl Przepisy Wachowicz robi surówkę z niezwykłego warzywa. Pasuje do każdej potrawy
canva/HandmadePictures; Pawel Wodzynski/East News

Wachowicz robi surówkę z niezwykłego warzywa. Pasuje do każdej potrawy

17 września 2022

Surówka z białej rzodkwi jest prostym i pełnym smaku dodatkiem do obiadu. Ewa Wachowicz do smakowitego warzywa dodaje lekki sos i przyprawia je najprościej jak to możliwe — solą i białym pieprzem. Koniecznie spróbujcie — zachwyci was od pierwszego kęsa.

Prosta surówka z białej rzodkwi spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Wyraziste warzywo z dodatkiem pysznego sosu i odrobiny kukurydzy smakuje wręcz obłędnie. Pasuje zarówno do mięs, jak i warzywnych rarytasów. Skusicie się?

Przepis na doskonałą surówkę z rzodkwi Ewy Wachowicz

Składniki:

  • 2 białe rzodkwie

  • 160 g kukurydzy z puszki bez zalewy

  • 40-50 g domowego majonezu

  • 40-50 g ulubionego jogurtu naturalnego

  • sól i biały pieprz do smaku

Jak przygotować surówkę z białej rzodkwi? Prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu

Zaczynamy od starannego umycia rzodkwi. Warzywo obieramy, a następnie ścieramy je na tarce o większych oczkach. Wiórki przenosimy na sito o gęstym splocie i odciskamy nadmiar płynu. Warto zachować go do koktajli.

Warzywną pulpę przenosimy do dużej miski i dodajemy odcedzona kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą oraz białym pieprzem. Sos łączymy z warzywami. Całość podajemy do obiadu. Smacznego.

Wskazówka: przygotowując rarytas z wykorzystaniem majonezu z aquafaby i jogurtu sojowego uzyskacie wersję wegańską. Będzie równie smaczna.

Na naszej stronie znajdziecie więcej pomysłów na smakowite surówki. Spróbujcie znakomitej kompozycji marchewki, pora i jabłka . Być może też skusi was rarytas z kapusty przyrządzany podobnie jak w chińskiej restauracji .

Surówka z białej rzodkwi jest pyszna
canva/meteo021

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: ewawachowicz

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy