Smakosze.pl Przepisy Wachowicz wlewa do naleśników aż dwa napoje. Wychodzą obłędnie puszyste
Fot. Canva/peredniankina, Facebook/Ewa Wachowicz

Wachowicz wlewa do naleśników aż dwa napoje. Wychodzą obłędnie puszyste

31 października 2024

Naleśniki to danie szybkie i pyszne. Można podać je na wiele różnych sposobów. Jednak najważniejsze jest to, by naleśniki wyszły puszyste jak chmurka. Ewa Wachowicz wie, jak uzyskać taki efekt.

Naleśniki, czyli gwarancja puszystości

Naleśniki sprawdzą się dosłownie na każdy posiłek. Pasują na śniadanie, obiad i kolację. W każdym wydaniu potrafią podbić podniebienia smakoszy . Naleśniki dają wiele kulinarnych możliwości. Można je podać na słodko i w sposób wytrawny. Smażone, a później zapiekane również. Ważne jednak, by danie wyszło puszyste.

Sposób Ewy Wachowicz gwarantuje właśnie taki efekt. Wszystko dlatego, że znana restauratorka ciasto naleśnikowego robi z dodatkiem mleka, ale też wody gazowanej . To spulchnia ciasto i sprawia, że naleśniki są puszyste jak chmurka. Poniżej prezentujemy przepis Ewy Wachowicz na puszyste naleśniki.

naleśniki (18).jpg
Fot. Canva/Sviatlana Lazarenka
Jeden z najzdrowszych grzybów na świecie rośnie w Polsce. Jest napakowany witaminami

Jak zrobić puszyste naleśniki z serem z przepisu Ewy Wachowicz?

Składniki na ciasto:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

Składniki na nadzienie serowe:

  • ¼ kg sera
  • 5 łyżek śmietanki
  • truskawki
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie naleśników zacznij od wymieszania jajek, z cukrem, solą i mlekiem. Wsyp mąką i składniki zmiksuj . Następnie wlej wodę i ponownie zmiksuj. Ciasto naleśnikowe odstaw na 30 minut.

W tym czasie zrób nadzienie serowe. Biały ser wymieszaj ze śmietanką, cukrem i truskawkami. Wróć do ciasta naleśnikowego . Rozgrzej patelnię z olejem. Nalewaj porcje i smaż naleśniki na złoty kolor. Naleśniki nakładaj nadzienie, zawijaj i podawaj.

Naleśniki, że palce lizać

Przepis Ewy Wachowicz zapewnia doskonały efekt. Mieszanka wody gazowanej i mleka w cieście naleśnikowym dają efekt puszystości . Danie jest bardzo smaczne i lekkie. Tak puszyste naleśniki można podać z nadzieniem serowym lub w sposób wytrawny.

Będą smakować z łososiem lun farszem pieczarkowym. Puszyste naleśniki zrobisz w prosty sposób dzięki recepturze od Ewy Wachowicz . Puszystość gwarantowana! Pisaliśmy o tym, jakich produktów nie popijać nigdy herbatą. Polecaliśmy hit od Magdy Gessler z Biedronki za jedyne 10 zł.

naleśniki
Fot. Canva/Andrei Lavrinov

Źródło: ewawachowicz.pl

Zapomnij o mleku z cebulą. Kotlety schabowe moczone w tym babcinym napoju są bardziej kruche i soczyste
Masz to w lodówce, od razu wyrzuć do śmieci. GIS ostrzega, narażasz swoje zdrowie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy