Wbijam jajka do arbuza i odpalam blender. Ten deser to hit lata
Poznaj przepis na wyjątkowy deser, który doskonale sprawdzi się na lato. Arbuz w takim połączeniu smakuje po prostu wybornie. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona. Smak zachwyci ich tak bardzo, że będą chcieli, abyś przyrządzała go jeszcze częściej.
Arbuz, czyli doskonały składnik na deser
Arbuz jest jednym z najbardziej soczystych owoców. Właśnie przez to doskonale sprawdza się latem, gasi pragnienie i dostarcza cennych witamin. Smakuje szczególnie wyjątkowo, jeżeli przygotujesz go na deser. W połączeniu z kilkoma dodatkami smakuje obłędnie.
O tym, jak to zrobić, dowiesz się z przepisu umieszczonego w dalszej części artykułu. Sposób jest niezwykle łatwy i niezbyt czasochłonny. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona jego smakiem.
Podstawą jest arbuz
Głównym składnikiem jest arbuz. Wybierz ten najbardziej dojrzały, a będziesz mieć pewność, że będzie odpowiednio soczysty, a deser wyjdzie doskonały. O reszcie potrzebnych składników dowiesz się więcej, kiedy sprawdzisz listę umieszczoną poniżej. Nie ma ich zbyt wiele, a większość z nich możesz mieć w swojej kuchni, więc zaoszczędzisz masę pieniędzy. Zdjęcie ilustrujące pochodzą z kanału Cookrate - Polska , który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 300 g arbuza
- 3 jajka
- 300 ml mleka
- 40 g cukru
- 30 ml oleju
- 200 g mąki
- 150 g Nutelli
Przepis na deser
Kawałek arbuza obierz ze skóry i pokrój go na mniejsze kawałki. Przełóż go do miski i wbij jajka. Zblenduj składniki i wlej mleko, olej. Wsyp cukier i mąkę. Wymieszaj składniki na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzej olej. Wlewaj na nią odrobinę ciasta, równomiernie rozprowadź ciasto i smaż z dwóch stron naleśniki. Każdego z nich posmaruj Nutellą i zwiń w rulon. Podaj na deser, a rodzina będzie zachylona ich smakiem. Sprawdź, co zrobić z pomidorów oraz zobacz, co przygotowało Dino .