Szybka przekąska z białej kiełbasy. Potrzebujesz tylko 4 składników

Biała kiełbasa w nowej odsłonie. Zrobisz z niej ekspresową przekąskę, która z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Przepis Ani Zyśk nie ma sobie równych. Zdradzamy, krok po kroku jak przygotować to proste danie.
Biała kiełbasa w nowej wersji
Biała kiełbasa nie tylko do żurku lub barszczu białego. Można przygotować z niej prostą przekąskę, która świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i na majówkowym spotkaniu. Autorką przepisu jest ceniona blogerka kulinarna Ania Zyśk, znana z kanału na Instagramie i You Tubie - Jedz.pyszie.
Potrawy, które poleca Ania charakteryzuje się tym, że są łatwe w przygotowaniu i nie zawierają żadnych trudnych do zdobycia składników. Mimo, że przekąska na bazie białej kiełbasy kojarzy się z Wielkanocą, to sprawdzi się też na inne okazje. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Biedronka rozdaje pieniądze, a Dino podbija stawkę. Pędź do sklepów, zostało mało czasu
Jak zrobić przekąskę z białej kiełbasy?
Przekąska składa się jedynie z czterech składników. Na Wielkanoc każdy z nich ma je w swojej kuchni. Poniżej prezentujemy dokładny przepis na to danie, które ma szanse podbić niejeden stół. Jedno jest pewno, nie ma opcji, że się nie uda!
Lista składników:
- 10 g oleju
- 2 kawałki parzonej białej kiełbasy
- 15 g skrobi ziemniaczanej
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Dodatkowo:
- 1 jajko do posmarowania ciasta francuskiego
Przekąska z białej kiełbasy - krok po kroku
Krok 1. Z ciasta francuskiego wytnij kółka.

Krok 2. Ułóż kółka na blasze i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 3. Na każdy kawałek ciasta wyłóż niewielką ilość tartego chrzanu.

Krok 4. Białą, parzoną kiełbasę pokrój w plastry i ułóż na cieście.

Krok.5 Przekąskę piecz w 220 stopniach C, grzanie góra - dół, przez około 12-15 minut. Smacznego!






































