Weź jajko i owiń gumką recepturką, ten patent to hit. Żałuję, że wcześniej go nie znałam
Przed nami Wielkanoc, a z nią jajka, które zagoszczą na świątecznym stole pod każdą postacią. Dlatego warto wziąć jajko, owinąć je gumką recepturką i wkrótce cieszyć się pewnym znakomitym efektem. Doceni go każdy przy wielkanocnym stole.
Jajko i gumka recepturka na Wielkanoc
Czekacie już na święta wielkanocne? Wielu smakoszy rozmyśla o przysmakach, które podadzą podczas nadchodzących świat. Nie zabraknie jajek, a te symbolizują życie, odrodzenie i Chrystusa, który zmartwychwstał. Jajka będą na pewno kulinarnym hitem, ale warto też zrobić z nich coś wyjątkowego. W tym celu przyda się też gumka recepturka i kurkuma.
Ta orientalna przyprawa słynie z intensywnie żółtego koloru. Znana jest też z tego, że barwi wszystko dookoła. Ta właściwość okaże się nam niezwykle przydatna. Dzięki gumce recepturce i kurkumie powstaną wyjątkowe pisanki . Podobny patent znajdziecie na kanale YouTube Szybko i łatwo. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić pisanki z gumki recepturki i kurkumy?
Składniki:
- 6 jajek
- 4 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżeczki octu
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka oleju
Przygotowanie pisanek zacznij od ugotowania jajek na twardo. Do miseczki wsyp kurkumę, wlej ocet, wsyp sól i dolej 100 ml wody . Składniki wymieszaj tak, by nie było grudek. Przelej mieszankę do garnka i wlej jeszcze litr wody.
Do garnka włóż jajka, a na niektóre z nich zawiń kilkakrotnie gumki recepturki. Gotuj 10 minut, po ugotowaniu wyjmij z garnka i zdejmij z jajek gumki recepturki. Przetrzyj je wacikiem z olejem, by nadać im blasku.
Ozdobne pisanki na Wielkanoc
Sposób z gumkami recepturkami i złocistą kurkumą daje znakomity efekt. Wychodzą ciekawe pisanki ze wzorkiem pośrodku. Takie jajka będą idealną ozdobą na stół wielkanocny. Gwarantuję, że każdy, kto przy nim usiądzie, zapyta się, w jaki sposób zostały wykonane ozdobne jajka.
Z tym patentem każdy przygotuje wielkanocne pisanki. W żywym kolorze, ze wzorkiem przyciągną one uwagę rodziny i gości. Wystarczy zaledwie kilka minut, by zrobić takie świąteczne cudeńka . Pisaliśmy o tym, co zrobić, by biała kiełbasa wyszła soczysta. Radziliśmy, co zrobić, by żurek nie wyszedł mdły.