Smakosze.pl Przepisy Weź serek wiejski i 2 dodatki i odpal blender. Padniesz z wrażenia, gdy spróbujesz
Screen z filmu na kanale TikTok iralykus

Weź serek wiejski i 2 dodatki i odpal blender. Padniesz z wrażenia, gdy spróbujesz

25 czerwca 2023

Lody proteinowe przypadną do gustu nie tylko aktywnym fizycznie łasuchom. Przygotowany przez jedną z tiktokerek przysmak na bazie serka wiejskiego zachwyca prostotą wykonania i niesamowitą konsystencją. A jest naprawdę niskokaloryczny. Musicie go spróbować.

Przepis na lody proteinowe z serka wiejskieg

Kremowe i gęste, a przy tym rozpływające się w ustach lody wykonacie z zaledwie trzech składników. Wystarczy połączyć ze sobą owoce jagodowe, serek wiejski i wybrane słodziwo, by uzyskać znakomite rezultaty. Ich głęboki smak zachwyci nawet wybrednych.

Składniki:

  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 5-6 łyżek owoców jagodowych, mogą być mrożone
  • 1 łyżeczka miodu
Jadasz fasolkę szparagową ze zrumienioną bułką? Z tym dodatkiem będzie o wiele zdrowsza

Jak zrobić domowe lody proteinowe? Zachwycą każdego

Wykonanie obejmuje dokładne zblendowanie składników i zamrożenie ich. Wrzucamy zatem serek wiejski, drobne mrożone owoce i miód do misy blendera. Gdy produkty połączą się, przenosimy masę do pojemnika. Szczelnie go  zamykamy i wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.

Wskazówka: zamiast miodu można wykorzystać dowolny płynny słodzik np. syrop klonowy lub z agawy.

Jak podać lody z serka wiejskiego?

Przysmak warto przełożyć do pucharków i przyozdobić miętą oraz pokruszonymi herbatnikami. Pasowały będą też wiórki z gorzkiej czekolady, bita śmietana lub dowolna, ulubiona polewa.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na domowe lody. Sprawdźcie, jak przygotowuje je Tomasz Strzelczyk — kucharz również korzysta z zaledwie 3 produktów. Wypróbujcie też koniecznie przepis na pozbawiony nabiału przysmak z mango .

Źródło: TikTok/iralykus

Zapomnij o cebuli. Kotlety mielone Wachowicz są wyraziste dzięki innemu dodatkowi
Flądra pobiła dorsza. Kiedyś była najtańsza, teraz w Krynicy Morskiej zapłacił za nią krocie
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy