Wkładam do miski koperek, dodaję jajka i odpalam blender. Wszyscy łapią się za głowy, gdy widzą co z tego powstaje
Lubisz nowości w kuchni? Zatem weź koperek, dodaj jajka i zblenduj składniki. Wkrótce powstanie danie, które zadziwi każdego smakosza. Jest pyszne i warte powtórzenia w swojej kuchni.
Zaskakujący efekt w kuchni
Czy wiesz, co się stanie, gdy zblendujesz koperek z jajkami i dodasz jeszcze kilka składników? Spróbuj, a nie pożałujesz. Polecam przepis na zielony makaron pełen smaku . Z dodatkiem aromatycznego farszu z mięsa smakuje, że palce lizać.
Takie danie zjesz z przyjemnością i przyrządzisz z łatwością. Pyszne i pożywne będzie idealne na obiad lub kolację . Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Rezepte Deluxe. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak przygotować zielony makaron z mięsem?
Składniki:
- 100 g kopru
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki wody
- 1 szklanka maki
- 1 cebula
- ¼ kg mięsa mielonego
- 1 pomidor
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- oregano
- ½ szklanki jogurtu greckiego
Przygotowanie dania zacznij od pokrojenia koperku, przełożenia go d miski, wbicia jajek i zblendowania. Przesiej mąkę, wymieszaj i wyrabiaj ciasto . Odstaw je na 10 minut. W tym czasie posiekaj cebulę, podsmaż ją na oleju i dołóż mięso mielone.
Składniki wymieszaj i dołóż pokrojonego pomidora oraz wsyp przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz zajmij się znów ciastem. Rozwałkuj je na grubość 2-3 mm. Oprósz mąką, zwiń w ciasto w rulon i pokrój niezbyt szerokie paski.
Makaron, który zaskakuje i smakuje
Teraz rozwiń paski. Makaron , który uzyskasz, gotuj w osolonej wodzie przez około 5 minut. Następnie odcedź, wyłóż na talerz, dodaj na wierzch jogurt grecki i przygotowany farsz mięsny. Danie jest bardzo smaczne, aromatyczne, a połączenie koperku z jajkiem daje zaskakujący efekt.
Taki posiłek zjesz z przyjemnością. Pyszny i zdrowy będzie smakował całej rodzinie . Dlatego skorzystaj z tego przepisu w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak przygotować letni napój na bazie kawy. Radziliśmy, co zrobić, by bób zachował kolor podczas gotowania.
Źródło: YouTube/Rezeptedeluxe
Zdjęcia: screen YouTube/Rezeptedeluxe