Wylewam mleko z dodatkami na brzoskwinie i po chwili mam smakowity deser
Masz ochotę na słodki deser po obiedzie, ale nie masz pomysłu, co zrobić? Zerknij na ten przepis i zrób niespodziankę swoim bliskim. Jest niezwykle prosty i bardzo brzoskwiniowy.
Deser inny niż wszystkie
Deser to nieodłączny element jadłospisu. Stanowi idealne uzupełnienie obiadu. Zgodnie z regułą musi być słodki, ale nie tyle, aby było ci niedobrze. Najlepiej, kiedy jest owocowy, a słodycz bierze się właśnie z naturalnych cukrów.
Idealną propozycją jest ten deser, którego podstawą są brzoskwinie. Gwarantują udany deser dla całej rodziny. Będzie idealnie pasował do mocnej i gorzkiej kawy.
Co będzie ci potrzebne do przygotowania tego deseru?
Do tego smakowitego deseru będziesz potrzebować tylko kilka składników. Podobny przepis znajdziesz na kanale schone desserts, skąd pochodzi pierwsze zdjęcie w tym artykule.
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 400 ml soku brzoskwiniowego
- 150 g mleka skondensowanego
- 300 ml mleka
- 80 g skrobi
- 250 g serka śmietankowego
- 2 brzoskwinie
- 30 g cukru
Deser inny, ale też bardzo prosty
Zacznij od odcedzenia brzoskwiń z puszki i przełóż je do miski. Dodaj mleko skondensowane i zblenduj na jednolitą konsystencję. Dodaj sok brzoskwiniowy, mleko, skrobie i wymieszaj trzepaczką.
Całość przelej do garnka. Gotuj na średnim ogniu, cały czas mieszając . Po zgęstnieniu dodaj serek. Mieszaj do połączenia składników. Całość przelej do formy do pieczenia i odstaw do lodówki.
Brzoskwinie obierz i pokrój w cienkie plasterki . Rozgrzej olej na patelni i dodaj skrojone plastry, wsyp cukier. Smaż do momentu zmięknięcia owoców. Następnie wyciągnij masę z brzoskwiń i mleka z lodówki. Na jej wierzch wyłóż podsmażoną brzoskwinię . Odstaw do momentu zgęstnienia w lodówce na oko 4 godziny . Po tym czasie krój na kawałki i podawaj swoim gościom. Będą zachwyceni. Sprawdź, co Strzelczyk robi ze schabu oraz na co zwracać uwagę, kupując pączki .