Smakosze.pl Restauracje Zacznie się dziś po południu. Gessler zaprasza wszystkich na ekskluzywne otwarcie
IG/magdagessler_official

Zacznie się dziś po południu. Gessler zaprasza wszystkich na ekskluzywne otwarcie

18 marca 2023

Magda Gessler właśnie ogłosiła otwarcie swojej warszawskiej cukierni. Nowy wygląd mieszczącej się przy placu Trzech Krzyży Embassy zachwyca. W menu na gości czekają same pyszności.

Cukiernia Embassy Magdy Gessler ponownie otwarta

W sobotę, 18 marca, po odświeżeniu przestrzeni i karty działanie wznawia Akademia Dobrego Smaku, czyli Cukiernia i Delikatesy Embassy. Lokal restauratorki przeszedł gruntowny remont i od teraz cieszy oko pięknymi kolorami na ścianach i w witrynach

Do menu trafiły nowe propozycje, od których nie sposób jest oderwać wzrok. Część z nich podziwiać można na zdjęciach opublikowanych przez Gessler na Instagramie. Jak zapewnia gwiazda Kuchennych Rewolucji, znajdziemy tam zarówno dobrze znane klasyki, jak i egzotyki z całego świata.

Wrzucił do miski chleb i wstawił do mikrofalówki. Nie uwierzysz co mu wyszło

Co kupimy w cukierni Magdy Gessler?

W lokalu dostać będzie można wypieki słodkie i wytrawne. Na stronie przeczytać możemy, że lokal stawia sobie za cel, by serwować „wszystko to, czego nie ma nigdzie indziej w Warszawie”:

Amatorzy wyszukanych smaków znajdą przepyszne tarty, wyśmienite szarlotki i serniki, a także znakomite słynne w całej Warszawie torty jak Królewska Beza Pavlov czy Tort Dobosz.

Brzmi pysznie, a obrazu tych przyjemności dopełnia dość sielankowy opis roli deserów w naszym dzieciństwie czy podczas innych ważnych chwil zaprezentowany na stronie lokalu.

Ile kosztują słodycze w cukierni Gessler?

W menu Embassy podanym na stronie trudno doszukać się cen wypieków. Jest natomiast dość obszerna lista dań obiadowych i przystawek. Wymieniony jednak został jedynie koszt napojów. Najtańsze jest espresso, którym raczyć możemy się już za 8 złotych. Można więc wnioskować, że za około 20 złotych powinno się znaleźć jakieś smakowite ciastko.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy restauratorki. Szczególnie polecamy jej patent na postny żurek , który przyda się już niebawem, podczas świąt. Sprawdźcie też, co zdaniem restauratorki sprawi, że tatar będzie smakował znakomicie.

Źródło: IG/magdagessler_official, cukierniaembassy

Całe życie źle odcedzałeś makaron. Ten patent bije inne na głowę
Bosacka wzięła 2 grejpfruty i przekroiła na pół. Dała wszystkim cenną radę
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy