Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
Gdy chcesz się rozgrzać i nasycić, to ugotuj tę zupę. Smaczna potrawa zaspokoi nawet największy głód. Wszystko dzięki pożywnemu warzywu i sycącym dodatkom, które smakują, że palce lizać.
Zupa, która rozgrzewa i syci
Jeśli szukasz przepisu na zupę, która nie tylko świetnie rozgrzewa, ale też syci, to dobrze trafiłeś. Ugotuj zupę, która zaspokoi nawet największy głód. Zrobisz ją z soczewicy, która doskonale syci, ale w zupie znajdzie się też boczek i kiełbasa. Oprócz tego zupa pełna jest warzyw i wyrazistych przypraw.
Polecam każdemu ten prosty przepis na smaczną zupę. Podaj ją na obiad, a będzie smakować całej rodzinie. Pełna smaku i aromatu sprawi, że na długie godziny zapomnimy o głodzie. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Szybkie i pyszne. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak ugotować zupę z soczewicy?
Składniki:
- 200 g boczku
- 200 g kiełbasy
- 100 g soczewicy
- 2 marchewki
- 2 litry bulionu warzywnego
- 1 łodyga selera naciowego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- koperek
Przygotowanie zupy zacznij od pokrojenia boczku i kiełbasy w kostkę. Produkty podsmaż, dodaj do nich posiekaną cebulę i czosnek . Dodaj też marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Składniki dokładnie wymieszaj.
Drobno pokrój łodygę selera naciowego i ziemniaki w kostkę. Dołóż je do garnka i wrzuć opłukaną wcześniej soczewicę . Dopraw solą, pieprzem i oregano. Wymieszaj i gotuj przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek.
Pyszna zupa dla każdego głodomora
Zupa z soczewicy doskonale syci i rozgrzewa. Pełna warzyw, ale też boczku i kiełbasy zaspokoi nawet największy głód . Przyrządzisz ją w prosty sposób i wkrótce będziesz się cieszyć jej smakiem. To smaczne, sycące danie zrobi nawet osoba, która nie ma doświadczenie w gotowaniu.
Wystarczy zaledwie kilkanaście minut przygotowywania składników, a potem gotowania zupy i będzie gotowa już do jedzenia. Podaj ją na obiad lub na kolację . Zupa będzie smakować całej rodzinie. Pisaliśmy o tym, jak najlepiej przyrządzić wątróbkę. Radziliśmy też, w czym marynować karkówkę, by była krucha i soczysta.