Smakosze.pl Przepisy Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
Fot. YouTube/schnelllecker

Żadna ogórkowa, ta zupa jest 100 razy lepsza. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny

14 marca 2024

Gdy chcesz się rozgrzać i nasycić, to ugotuj tę zupę. Smaczna potrawa zaspokoi nawet największy głód. Wszystko dzięki pożywnemu warzywu i sycącym dodatkom, które smakują, że palce lizać.

Zupa, która rozgrzewa i syci

Jeśli szukasz przepisu na zupę, która nie tylko świetnie rozgrzewa, ale też syci, to dobrze trafiłeś. Ugotuj zupę, która zaspokoi nawet największy głód. Zrobisz ją z soczewicy, która doskonale syci, ale w zupie znajdzie się też boczek i kiełbasa. Oprócz tego zupa pełna jest warzyw i wyrazistych przypraw.

Polecam każdemu ten prosty przepis na smaczną zupę. Podaj ją na obiad, a będzie smakować całej rodzinie. Pełna smaku i aromatu sprawi, że na długie godziny zapomnimy o głodzie. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Szybkie i pyszne. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

zupa
Fot. YouTube/schnelllecker
Strzelczyk wziął białą kiełbasę, pokroił i wrzucił na patelnię. Nie ma lepszego dania na Wielkanoc
Jedz takie jajka, a będziesz zdrowszy. Pomagają zapobiegać chorobom serca

Jak ugotować zupę z soczewicy?

Składniki:

  • 200 g boczku
  • 200 g kiełbasy
  • 100 g soczewicy
  • 2 marchewki
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Przygotowanie zupy zacznij od pokrojenia boczku i kiełbasy w kostkę. Produkty podsmaż, dodaj do nich posiekaną cebulę i czosnek . Dodaj też marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Składniki dokładnie wymieszaj.

Drobno pokrój łodygę selera naciowego i ziemniaki w kostkę. Dołóż je do garnka i wrzuć opłukaną wcześniej soczewicę . Dopraw solą, pieprzem i oregano. Wymieszaj i gotuj przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek.

Pyszna zupa dla każdego głodomora

Zupa z soczewicy doskonale syci i rozgrzewa. Pełna warzyw, ale też boczku i kiełbasy zaspokoi nawet największy głód . Przyrządzisz ją w prosty sposób i wkrótce będziesz się cieszyć jej smakiem. To smaczne, sycące danie zrobi nawet osoba, która nie ma doświadczenie w gotowaniu.

Wystarczy zaledwie kilkanaście minut przygotowywania składników, a potem gotowania zupy i będzie gotowa już do jedzenia. Podaj ją na obiad lub na kolację . Zupa będzie smakować całej rodzinie. Pisaliśmy o tym, jak najlepiej przyrządzić wątróbkę. Radziliśmy też, w czym marynować karkówkę, by była krucha i soczysta.

zupa
Fot. YouTube/schnelllecker
Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku
Ugotuj ziemniaki, ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Ktoś za ten przepis powinien dostać nagrodę
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy