Żadne majonezy. Danuta Martyniuk polewa surówkę z czerwonej kapusty niesamowicie zdrowym sosem
Danuta Martyniuk zachwyca szczupłą sylwetką i zdrowym wyglądem. Żona znanego artysty skutecznie zbiła zbędne kilogramy. Sekretem jej sukcesu jest zdrowa dieta i świadome odżywianie. Jako jeden ze swoich ulubionych przepisów zaprezentowała surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem niesamowitego sosu na bazie octu jabłkowego.
Surówka z sosem z octu jabłkowego jest pyszną i zdrową przekąską
Ocet jabłkowy od kliku lat stał się bardzo popularnym produktem. Dzieje się tak za sprawą jego niezwykłych właściwości. Produkt ten poprawia odporność, a także wpływa na trawienie, regulując przy okazji poziom cukru i wspomagając odchudzanie. Czemu by więc nie dodać go w formie sosu do sałatki z czerwonej kapusty?
Danuta Martyniuk, której powyższe zdjęcie pochodzi z filmu na kanale YouTube JastrzabPost, świeżymi surówkami zastępuje zbędne węglowodany. Zajada je chociażby zamiast białego pieczywa czy ziemniaków. Prezentowany poniżej specjał serwuje także w ramach dodatku do klasycznych dań mięsnych. Jak sama twierdzi, jej mąż wprost za nim przepada.
Przepis na surówkę z czerwonej kapusty Danuty Martyniuk
Składniki:
- ćwiartka niedużej główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Pyszna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty krok po kroku
Przygotuj warzywa do surówki . Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i drobno poszatkuj, a marchew oraz jabłko obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki . Całość przełóż do dużej miski i wymieszaj .
Przygotuj sos do sałatki z czerwonej kapusty . Do osobnej miseczki wlej 2 łyżki octu . Dodaj do niego cukier, dopraw też solą do smaku. Wszystkie składniki wymieszaj .
Warzywa z jabłkiem polej przygotowanym dressingiem . Połącz całość, przykryj i odstaw do lodówki . Po ok. 30 minutach, gdy wszystkie smaki się przegryzą, surówka gotowa jest do podania . Możesz traktować ją jako przekąskę lub serwować do dań mięsnych . Dietetyk przedstawił szczegóły dotyczące zalet spożywania octu jabłkowego . Dodaj do kapusty te 2 składniki, a uzyskasz smak godny najlepszych restauracji .
Źródło: smaker